Jesse Puljujärven Kärpät-sopimus jakaa mielipiteitä Pohjois-Amerikassa – "Ongelmat eivät ratkea Euroopassa"

2:36
Videolla Jesse Puljujärven mietteitä sopimuksestaan.

Jesse Puljujärven solmima sopimus Kärppien kanssa on herättänyt runsaasti keskustelua Pohjois-Amerikassa. Monien mielestä hyppy takaisin Eurooppaan ei ole suomalaislupauksen NHL-uran kannalta se kaikista viisain ratkaisu.

Puljujärven ja Edmonton Oilersin välinen sopimussaaga on pyörinyt otsikoissa läpi koko kesän. Puljujärvi on pyytänyt Edmontonilta siirtoa toiseen NHL-joukkueeseen, mutta toistaiseksi Edmonton ei ole reagoinut suomalaisen toiveisiin. Tiistaina asiaan saatiin uusia vastauksia, kun Puljujärvi solmi yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa.

Puljujärven sopimus on jakanut mielipiteitä myös Pohjois-Amerikassa. Osa pitää nuorukaisen ratkaisua oikeana, toiset puolestaan eivät usko siirron hyödyttävän Puljujärveä lainkaan.

– Mielestäni hänen pelilliset ongelmat eivät ratkea Euroopassa. Kuin potkisi tölkkiä alamäkeen, Edmontonia hyvin läheltä seuraava TSN:n kiekkotoimittaja Ryan Rishaug kirjoittaa Twitter-tilillään.

Puljujärven ja Kärppien sopimus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö suomalaishyökkääjää voitaisi nähdä NHL-kaukaloissa ensi kaudellakin, sillä sopimus sisältää option NHL-sopimuksesta 1. joulukuuta saakka. Tämä kuitenkin vaatisi mitä todennäköisimmin sitä, että Edmonton kauppaa Puljujärven NHL-oikeudet toiselle seuralle.

– Paras asia Puljujärvelle olisi tehdä sopimus, jotta hän voisi todistaa olevansa kärkikuusikon hyökkääjä, joka ansaitsee 15 minuuttia joka ilta. Uusi alku uuden valmentajan alaisuudessa, Rishaug pohtii.

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staples puolestaan uskoo, että Puljujärven ratkaisu on parhaaksi sekä pelaajalle itselleen että Edmontonille.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja