Jesse Puljujärven Kärpät-sopimus jakaa mielipiteitä Pohjois-Amerikassa – "Ongelmat eivät ratkea Euroopassa"

Jesse Puljujärvi teki vuoden sopimuksen Kärppien kanssa –"Tavoite on vielä NHL, mutta toisessa joukkueessa" 2:36
Videolla Jesse Puljujärven mietteitä sopimuksestaan.

Jesse Puljujärven solmima sopimus Kärppien kanssa on herättänyt runsaasti keskustelua Pohjois-Amerikassa. Monien mielestä hyppy takaisin Eurooppaan ei ole suomalaislupauksen NHL-uran kannalta se kaikista viisain ratkaisu.

Puljujärven ja Edmonton Oilersin välinen sopimussaaga on pyörinyt otsikoissa läpi koko kesän. Puljujärvi on pyytänyt Edmontonilta siirtoa toiseen NHL-joukkueeseen, mutta toistaiseksi Edmonton ei ole reagoinut suomalaisen toiveisiin. Tiistaina asiaan saatiin uusia vastauksia, kun Puljujärvi solmi yksivuotisen sopimuksen Kärppien kanssa.

Puljujärven sopimus on jakanut mielipiteitä myös Pohjois-Amerikassa. Osa pitää nuorukaisen ratkaisua oikeana, toiset puolestaan eivät usko siirron hyödyttävän Puljujärveä lainkaan.

– Mielestäni hänen pelilliset ongelmat eivät ratkea Euroopassa. Kuin potkisi tölkkiä alamäkeen, Edmontonia hyvin läheltä seuraava TSN:n kiekkotoimittaja Ryan Rishaug kirjoittaa Twitter-tilillään.

Puljujärven ja Kärppien sopimus ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö suomalaishyökkääjää voitaisi nähdä NHL-kaukaloissa ensi kaudellakin, sillä sopimus sisältää option NHL-sopimuksesta 1. joulukuuta saakka. Tämä kuitenkin vaatisi mitä todennäköisimmin sitä, että Edmonton kauppaa Puljujärven NHL-oikeudet toiselle seuralle.

– Paras asia Puljujärvelle olisi tehdä sopimus, jotta hän voisi todistaa olevansa kärkikuusikon hyökkääjä, joka ansaitsee 15 minuuttia joka ilta. Uusi alku uuden valmentajan alaisuudessa, Rishaug pohtii.

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staples puolestaan uskoo, että Puljujärven ratkaisu on parhaaksi sekä pelaajalle itselleen että Edmontonille.

Lue myös:

    Uusimmat