Jesse Puljujärven NHL-keitos porisee yhä Kärpät-sopimuksen taustalla – vaihtoehtoja riitti, Ouluun paluu selkeä päätös

Jesse Puljujärven tilanne NHL:ssä elää edelleen. Puljujärven asioita hoitavaan agenttitoimistoon kuuluva Sami Mettovaara painottaa, että Oulun Kärppien kanssa tehty sopimus oli Puljujärven oma tahto.

Kärpät tiedotti tänään tehneensä vuoden sopimuksen Puljujärven kanssa. Hänen sopimuksensa Edmonton Oilersin kanssa päättyi tähän kauteen, eikä hyökkääjä halua enää palata seuraan. Kun Edmonton ei ole onnistunut solmimaan minkään muun seuran kanssa pelaajakauppaa, jossa Puljujärven pelaajaoikeudet vaihtaisivat omistajaa, lopputuloksena oli päätös pelata Kärpissä.

– Tämähän on tavallaan toistaiseksi voimassa oleva ratkaisu, Mettovaara toteaa MTV Urheilulle.

– Jos se treidi (pelaajakauppa) tulee, niin sitten asiaa arvioidaan uudelleen. Jessellä oli keväällä lonkkaleikkaus, niin on tärkeää päästä pelaamaan ja ennen kaikkea hän itse haluaa pelata. Nyt on tärkeintä muistaa, että pelaaja itse tekee aina päätöksen. Pelaaja haluaa pelata nyt ja pelaaja itse sanoo myös, ettei hän halua pelata Edmontonissa, Mettovaara linjaa.

MAINOS

CHL avaa C Moren kiekkokauden

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

Puljujärven Kärpät-sopimus oikeuttaa NHL:ään siirtymisen 1. joulukuuta saakka. Mettovaara ei halua avata sitä, miksi Puljujärvi ei halua Edmontoniin palata.

– En lähde sitä arvioimaan. Totta kai tiedän ne syyt, mutta Jesse puhuu niistä, jos haluaa. Tässä ei ole kyse siitä, että Edmonton olisi ollut Jesselle huono paikka, mutta hän haluaa pelata, ja pelata isossa roolissa. Jesse on jääkiekkoilija ja hän nauttii jääkiekon pelaamisesta, Mettovaara sanoo.

Ottajia olisi riittänyt, mutta Puljujärvi halusi palata Ouluun.

– Jesse halusi pelata Kärpille, eikä muista vaihtoehdoista halunnut välittää. Niitä oli todella paljon, KHL:ää ja muita maita.

NHL-tilanne Oilersin käsissä

Tilanne NHL:ssä siis elää edelleen. Edmonton voi milloin tahansa tehdä pelaajakaupan, jossa Puljujärven oikeudet voivat siirtyä muualle. Sen jälkeen Puljujärvi voi tehdä sopimuksen uuden seuran kanssa. Oilers omistaa Puljujärven pelaajaoikeudet 27-vuotiaaksi saakka.

Oilersin GM Ken Holland on antanut ajoittain tiukkojakin näkemyksiä Puljujärven tilanteeseen liittyen. Ne kertovat NHL:n ajattelumaailmasta: seura haluaa pelaajasta nimenomaan seuran kannalta riittävän korvauksen. Puljujärvi varattiin numerolla neljä, joten hänestä halutaan kunnon "hinta", eikä mihin tahansa vastatarjoukseen taivuta.

– Jos yleisesti ottaen pelaaja sanoo NHL:ssä, ettei halua pelata seurassa, silloin seura pyrkii tekemään parhaan mahdollisen ratkaisun seuran kannalta. Ei siellä paljon pelaajaa ajatella, vaan ajatellaan seuran etua, Mettovaara sanoo.

Puljujärven tilanteesta on puhuttu jo lähes puoli vuotta. Mettovaara itse kommentoi jo huhtikuussa Iltalehdelle, että Puljujärven paluu Kärppiin on "höpö-höpö-juttuja". Sen jälkeen on tapahtunut paljon ja Kärpät-sopimus on nyt totta.

CHL-ottelut tällä viikolla C Morella:

Torstai 29.8:
Klo 17.50: HC Pilsen-HPK, C More Sport 1
Klo 20.20: Klagenfurt-Tappara, C More Sport 2

Perjantai 30.8:
Klo 18.50: Pelicans-Trinec, C More Sport 1
Klo 18.50: Kärpät-Grenoble, C More Sport 2

Lauantai 31.8:
Klo 17.50: Zug-HPK, C More Sport 1
Klo 20.35: Biel-Tappara, C More Sport 2

Sunnuntai 1.9:
Klo 18.30: Kärpät-SC Bern, C More Sport 1 ja Sub
Klo 18.50: Pelicans-Lausanne, C More Max

Kaikki suomalaisjoukkueiden ottelut suorina ja suomeksi osoitteessa www.cmore.fi

– Huhtikuussa oli yksi ja ainut fokus siinä, että Jessen lonkat oli leikattu ja että ne saadaan kuntoon. Se oli ainut fokus, eikä mikään muu ollut siinä vaiheessa merkityksellistä. Muut spekulaatiot siitä, missä hän pelaa ja kenen kanssa tekee sopimuksen, olivat siinä vaiheessa höpö-höpö-juttuja. Kun Jesse sanoi, ettei halua mennä takaisin Edmontoniin, sitten alkoi treidirumba. Nyt kun hän on kunnossa ja treenannut hyvin, pelihalut ovat isot. Kun peliluvatkin on saatu, hän haluaa pelata, Mettovaara avaa.

Kesä ei ole ollut 21-vuotiaalle pelaajalle helppo. Mediassa on kirjoitettu paljon – ajoittain rivien välistä tulkiten – Puljujärven tilanteesta. On mietitty englanninkielen merkitystä ja Puljujärven motivaatiota kielen opiskeluun. Mettovaaran mukaan nuori hyökkääjä on pysynyt rauhallisena.

– Hän ymmärtää, mikä on tilanne ja että se mitä mediassa lukee, ei välttämättä ole totuus. Ihmiset, jotka ovat ihan oikeasti lähellä asiaa tietävät mikä tilanne on, ja Jesse on tiennyt tasan tarkkaan missä mennään. Jessen ehdoilla tässä on menty. Hän on itse tehnyt päätöksen, Mettovaara painottaa.

Puljujärvi pelaa jo perjantaina, kun Kärpät avaa CHL-kautensa Grenoblea vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat