Mainos

Edmontonissa herättiin Jesse Puljujärven Kärpät-uutiseen – "Paras teko hänelle itselleen ja Oilersille"

7:28

Edmonton Journal -lehden toimittaja David Staples kokee, että Jesse Puljujärven sopimus Oulun Kärppien kanssa on paras ratkaisu sekä Puljujärven että hänen NHL-seuransa Edmonton Oilersin kannalta.

Puljujärven kohtalo on puhuttanut Edmontonissa koko kesän ajan. Uutinen Puljujärven ja Kärppien sopimuksesta oli luonnollisesti Kanadassa huomionarvoinen heti aamutuimaan.

Oilersia läheltä seuraava toimittaja David Staples otsikoi mielipiteensä seuraavasti: "Jesse Puljujärvi teki parhaan teon itselleen ja Oilersille, kun solmi vuoden sopimuksen Suomeen".

– Kun miettii, miten väärään suuntaan asiat ovat menneet Puljujärven uran osalta tähän mennessä, tämä on paras mahdollinen uutinen sekä Edmonton Oilersille että Jesse Puljujärvelle, Staples kirjoittaa.

– Puljujärvi saa mahdollisuuden pelata kärkiketjujen minuutteja, joita hän himoitsee. Hän pääsee näyttämään, että pystyy pelaamaan piste per peli -tasolla misten huippusarjassa – sitä hän ei ole koskaan tehnyt. Hän saa myös mahdollisuuden päästä terveeksi ja löytää itseluottamuksensa, kun samalla kypsyy pelaajana ja nuorena miehenä, hän jatkaa.

Puljujärvi on ilmoittanut, ettei halua pelata enää Edmontonissa, eikä sopivaa pelaajakauppaa ole saatu järjestettyä. Puljujärvellä ei ole NHL-sopimusta, mutta Oilers omistaa hänen pelaajaoikeutensa 27-vuotiaaksi saakka. Kärpät-sopimus oikeuttaa siirron NHL:ään 1. joulukuuta mennessä.

Staples toteaa, että Puljujärven arvo Oilersin silmissä on pientä, eikä hänen treidaamisessaan "ole mitään järkeä juuri nyt". Loistokausi Suomessa saattaisi nostaa Puljujärven osakkeita.

– Onko mahdollista, että hän muuttaisi mieltään ja päättäisi sittenkin yrittää uudelleen Oilersissa? En pidä sitä todennäköisenä, mutta mitään ei voi sulkea pois. Ehkä näemme vuoden kuluttua vanhemman, kokeneemman, terveen ja paremmalla itseluottamuksen omaavan Puljujärven taas Edmontonissa. Tai hemmetti, ehkä jo marraskuun puolivälissä hän on taas Edmontonissa tai jossain toisessa NHL-joukkueessa, mutta uskon, että hänen on paras viettää koko kausi Kärpissä, vaikka hän takoisi hulluna maaleja syyskuussa, lokakuussa ja marraskuussa. Tasainen vuoden pätkä kunnon hyökkäyspeliä AHL-tasoa lähellä olevassa liigassa on oikea lääke Puljujärven uralle, Staples arvioi.

Puljujärvi pelaa ensimmäisen ottelunsa Kärpissä perjantaina, kun joukkue kohtaa CHL-avauksessaan Grenoblen.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja