Jarmo Kekäläinen kommentoi venäläishankintansa kohuratkaisua – "Upea asia Amerikassa"

Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen ylisti amerikkalaista vapautta, kun hänelle esitettiin kysymys tuoreen venäläishankintansa Ivan Provorovin viime kauden kohuratkaisuun liittyen. 

Columbus Blue Jackets hankki tuoreessa kolmen seuran vaihtokaupassa venäläispuolustaja Ivan Proporovin Philadelphia Flyersista. Osapuolena kaupassa oli myös Los Angeles Kings. 

Flyersiin siirtyivät maalivahti Cal Petersen, puolustaja Sean Walker ja puolustaja Helge Grans, minkä lisäksi se sai toisen kierroksen varausvuoron kesälle 2024. Kings sai kaupassa farmipelaajat Hayden Hodgsonin ja Kevin Connautonin.

Columbukseen siirtynyt venäläishankinta Provorov aiheutti parranpärinää viime kaudella, kun hän kieltäytyi pride-teemaisen lämmittelypaidan käytöstä Philadelphian ottelun alkulämmittelyissä. Puolustaja perusteli ratkaisuaan uskonnollisilla syillä.

The Athleticin toimittaja Aaron Portzline kertoi nyt Twitterissä Columbuksen GM:n Jarmo Kekäläisen vastanneen kysymykseen, pitkittikö Proporovin kieltäytyminen pride-paidasta hänen mietintöjään kaupan osalta.

– Minulle upea asia Amerikassa on se, että sinulla on aina valinnanvapaus, mielipiteenvapaus ja sananvapaus. Olemme aina olleet monimuotoisuutta ja mukaan ottamista edistävä organisaatio, ja aiomme jatkaa siten, Kekäläinen vastasi.

Provorov oli pelannut Philadelphia Flyersissa ensimmäisestä NHL-kaudestaan 2016–17 alkaen. Viimeisimmät kolme sesonkia hän toimi joukkueen varakapteenina. 

Viime kaudella Provorov kirjasi 82 runkosarjaotteluun 27 (6+21) tehopistettä.    

Lue myös:

    Uusimmat