Isometsä: Suomen MM-viestispekulaatioissa kaksi taisteluparia – Iivo Niskasen rooli kiveen hakattu

MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä arvioi, että Suomen joukkueessa on kaksi taisteluparia kisassa Seefeldin MM-viestipaikkoista. 

Ruotsin Ulricehamnissa hiihdetään sunnuntaina viimeiset viestikisat ennen Seefeldin MM-hiihtoja. Suomen joukkueiden kokoonpanot ovat Laura MononenKrista PärmäkoskiRiitta-Liisa RoponenEveliina Piippo ja Perttu HyvärinenIivo NiskanenLari LehtonenMatti Heikkinen.  

Naisissa ainoa muutos joulukuun Beitostölenin viestiin on Monosen tulo Johanna Matintalon tilalle. Matintalon piti hiihtää nuorten MM-kisoissa Lahdessa, mutta hän sairastui, joten hän ei ole Ruotsissa mukana.

– Tuossa on tällä hetkellä Suomen ykkösjoukkue. Yleensä ankkuroivan Pärmäkosken paikka on toisella osuudella, sillä tuohon haastavaan rooliin ei nyt apuja ole. Vapaan osuuksille ei ole huippumenijää. Roponen ja Piippo ovat ihan hyviä hiihtäjiä, mutta katsotaan nyt miten se riittää loppuratkaisuissa, Isometsä kommentoi. 

Kyseinen nelikko saattaa olla myös MM-viestijoukkue. Isometsän mukaan Matintalo haastaa vielä Monosen asemaa. 

– Ei siinä paljon muita muuttuvia osia ole. 

Miesten puolella Ristomatti Hakolan poissaolo sekoittaa pakkaa, mutta vain hieman. Myös miesten joukkueesta löytyy taistelupari. 

– Käytettävissä olevista miehistä oikeat valinnat oikeille paikoille. Kun Ristomatti tulee mukaan, niin hän ottaa aloittajan paikan. Kolmannelle osuudelle valitaan sitten joko Hyvärinen tai Lehtonen. Toinen jää ulkopuolelle, Isometsä näkee. 

Vaikka Iivo Niskanen vakuutti uran parhaalla vapana hiihdolla lauantaina, Isometsä on naulannut suomalaismestarin paikan kakkososuudelle. Puheet ankkurin roolista voi asiantuntijan mielestä unohtaa.  

– Kakkososuudella pitää pysyä todella kovien miesten mukana. Siinä jos pudotaan letkasta, niin ei Niskasesta ole enää mitään hyötyä vapaan osuuksilla. En pidä Iivon ankkuriksi valintaa vaihtoehtona, Isometsä summaa. 

Lue myös:

    Uusimmat