Isometsä: Iivo Niskasen MM-menestyskortit lisääntyvät – "Tämä oli sinne hyvä signaali"

Huippuonnistuminen maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrin vapaan kisassa Ruotsissa avaa Iivo Niskaselle uusia menestysmahdollisuuksia Seefeldin MM-kilpailuissa, MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä linjaa. 

Niskanen otti uransa parhaan maailmancupin vapaan kisan sijoituksen oltuaan kuudes Ulricehamnissa. Eroksi voittajaan, Niskasen pitkään peesaamaan Ranskan Maurice Manificat'han, jäi 20 sekuntia. 

– Joskus käy noin, että saa hyvän peesipaikan. Rata ei ollut maailman kovimpia, joten siellä peesistä on todella iso hyöty. Paikka pitää käyttää, kun sen saa, ja sen Niskanen teki, Isometsä huomauttaa. 

Niskasen pääkisan Seefeldissä on 15 kilometrin perinteinen, jolla hän puolustaa MM-kultaa. Lisäksi perinteisen parisprinttiä Ristomatti Hakolan kanssa on pidetty potentiaalisena menestysmatkana.

Isometsä kasvattaisi listaa kahdella kilpailulla.   

– Yhdistelmäkisa, ja miksei myös 50 kilometriä? 50 kilometriä on Niskaselle yksi parhaista matkoista elimistöllisesti. Tämä oli sinne hyvä signaali, sillä se on massalähtö, ja nyt hän pysyi Manificat'n peesissä. Tämä onnistuminen antaa Iivolle mahdollisuuksia miettiä, että mitä kisoissa hiihtää, asiantuntija linjaa. 

Naisten puolella Krista Pärmäkoski oli viides, jo kuudennen kerran tällä kaudella. Ero palkintosijaan oli puoli minuuttia. 

– Olisikohan se nyt uskottava, että se on Pärmäkosken paikka? Tällä hetkellä ainakin, Isometsä toteaa.

– Nyt oli kaikki huiput paikalla, joten tuo on se Pärmäkosken paikka. Nyt pitäisi pari sijaa petrata MM-kisoihin mennessä, niin alkaa taas mitalit kilistä. 

Sunnuntaina Ulricehamnissa hiihdetään viestikilpailut. Suomen joukkueiden kokoonpanot ovat Laura Mononen–Pärmäkoski–Riitta-Liisa RoponenEveliina Piippo ja Perttu Hyvärinen–Niskanen–Lari LehtonenMatti Heikkinen.  

Lue myös:

    Uusimmat