F1-tähti Charles Leclerc hämmästyi – Ferrari muutti mielensä kiusallisella tavalla

Tulosruutu: Mercedes-kuskeille kaksoisvoitto Brasilian GP:ssä

F1:n Brasilian GP -viikonloppu oli kohuja täynnä. Ensin Alpine-kuskit törmäilivät toisiinsa lauantain sprinttikilpailussa. Sunnuntain normaalimittaisessa osakilpailussa keskiöön nousivat niin Red Bull kuin myös Ferrari. F1-tähtikuski Charles Leclerc jäi hämilleen, kun Ferrari pyörsi jo aiemmin sovitun päätöksen.

Leclerc joutui tekemään hurjaa nousua sunnuntain kisassa, kun hän osui yhteen McLarenin Lando Norriksen kanssa. Leclerc kävi varikolla, minkä jälkeen hän oli joukon hännillä.

Ferrarin monacolaiskuski onnistui kuitenkin hinaamaan itsensä kärjen lähelle.

Toisen turva-autoikkunan jälkeen Leclerc oli tallikaverinsa Carlos Sainzin takana. Leclerc esitti toiveen, että hän voisi ohittaa Sainzin, jotta hän saisi tärkeitä pisteitä kuljettajien MM-mittelöä ajatellen.

Leclerc käy loppukauden kisoissa kovaa taistoa kuljettajien MM-sarjan kakkospaikasta Red Bullin Sergio Pereziä vastaan.

Leclercin toiveet kuultiin myös kansainvälisessä televisiolähetyksessä. Ne menivät kuin kuuroille korville.

– Ymmärrän toki, että Carlos ansaitsi palkintopallipaikkansa. En yleensä kysele tuommoisten asioiden perään. Tein nyt niin, koska olimme keskustelleet ennen kisaa tällaisesta mahdollisuudesta. Jostain syystä kanta muuttui, Leclerc hämmästeli kisan jälkeen.

Toisin kuin oli sovittu, Ferrari ei vaihtanut kuskiensa järjestystä ja Sainz tuli maaliin kolmantena. Leclerc, joka asetettiin kiusalliseen asemaan, tuli maaliin neljäntenä.

– Olihan tuo turhauttavaa, mutta minkäs teet, Leclerc levitteli käsiään.

Leclerc ja Perez ovat nyt tasapisteissä (290) MM-sarjan kakkospaikalla. Mittelö ratkeaa kauden viimeisessä kisassa Abu Dhabissa.

– Teemme kaikkemme sen eteen, että olisimme valmistajien MM-sarjassa kakkospaikalla. Tavoittelen sitä samaa kuskien puolella, Leclerc totesi tulevasta.

Lue myös:

    Uusimmat