Vihjaus Ferrarin sisäpiiristä: tallipäällikkö Mattia Binotton asema uhattuna – korvaajaksi tyrkyllä suomalaisittain mielenkiintoinen nimi

Tulosruutu: Mercedes-kuskeille kaksoisvoitto Brasilian GP:stä

Pitkän linjan italialaistoimittaja, Ferrarin sisäpiiriläisenä tunnettu Leo Turrini kertoo, että tallipäällikkö Mattia Binotto on mahdollisesti lähellä potkuja. Turrinin tuoretta blogikirjoitusta siteeraa italialainen Formulapassion-sivusto.

Turrinin kerrotaan vihjaavan, että Binottolta halutaan Maranellossa vastauksia paitsi Ferrarin luotettavuusongelmiin ja strategiapuolella tehtyihin virheisiin myös siihen, miksi yhteistyö tallin ykköstähden Charles Leclercin kanssa ei enää tunnu toimivan.

Binotton mahdollisiksi korvaajiksi Turrini nostaa kaksi nimeä, joista ensimmäinen on suomalaisittain varsin mielenkiintoinen: Valtteri Bottaksen esimiehenä Alfa Romeolla toimiva tallipäällikkö Frederic Vasseur.

54-vuotiaan ranskalaisen kerrotaan tulevan hyvin juttuun Leclercin kanssa hänen toimittuaan monacolaisen ensimmäisenä tallipäällikkönä F1:ssä kaudella 2018. Vasseurilla on hyvät välit myös Bottakseen yhteisen pikkuformulataustan kautta, ja hänellä uskotaan olleen merkittävä rooli Bottaksen houkuttelemisessa Alfa Romeolle.

– Hän on myös Leclercin managerin Nicholas Todtin hyvä ystävä, Turrini kirjoittaa.

Toinen vaihtoehto on Ferrarin GT-ohjelmaa johtava Antonello Coletta.

– Puheita on paljon. Muutos muutoksen vuoksi ei takaa voittoja. Binotton tulisi jatkaa vain, mikäli hänellä on ylemmän johdon täysi luottamus.

Binotto on toiminut Ferrarin tallipäällikkönä kauden 2019 alusta lähtien. Hänen alaisuudessaan Ferrari-kuljettajat ovat saavuttaneet neljän viime kauden aikana seitsemän GP-voittoa ja 23 paalupaikkaa.

Valmistajien MM-sarjassa Ferrari on ollut Binotton tallipäällikkövuosina toinen (2019), kuudes (2020) ja kolmas (2021). Tämän kauden viimeiseen osakilpailuun lähdettäessä Ferrari on toisella sijalla, mutta 19 pisteen päässä oleva Mercedes voi vielä nousta Abu Dhabissa edelle.

Lue myös:

    Uusimmat