F1-lähtöjärjestys: Max Verstappen Ferrarien puristuksessa – pysyvätkö hollantilaiskatsojat aisoissa?

F1-kauden 15. osakilpailu ajetaan sunnuntaina Hollannin Zandvoortissa. Red Bullin Max Verstappen lähtee kisaan kotiyleisön suursuosikkina.

Verstappen vei lauantain tiukassa aika-ajossa paalupaikan kahden sadasosan erolla Ferrarin Charles Leclerciin. Kolmosruudusta kisaan lähtee Ferrarin Carlos Sainz vierellään Mercedes-kuski Lewis Hamilton.

Sergio Perezin pyörähdys heikon aika-ajon päätteeksi jätti meksikolaisen viidenteen lähtöruutuun. Hän pilasi loppuhetkien virheellään myös Hamiltonin ja tämän kuudenneksi jätetyn tallikaverin George Russellin ratkaisukierroksen.

Valtteri Bottaksen viikonloppu on ollut äärimmäisen hankala. Suomalaiskuski on yrittänyt säätää autoa paremmaksi, mutta toistaiseksi vain ajotuntuma on parantunut, kierrosaika ei. Alfa Romeo -kuski lähtee kisaan 16. lähtöruudusta.

– Eivät pisteet ikinä mahdottomuus ole. Koetetaan pitää pää kylmänä ja nousta, Bottas ennakoi Viaplayn haastattelussa.

Harjoitusten kierrosajat lupaavat kuitenkin Alfa Romeolle erittäin vaikeita aikoja myös kisaan.

Pysyykö Ferrarin paketti kasassa?

Perjantain harjoituksissa Ferrari näytti olevan varsin hyvässä vauhdissa. Toki Verstappenin vauhti tuntui olevan kateissa vielä lauantainkin harjoituksissa ennen aika-ajoa. Pitkien vetojen vauhti näytti kuitenkin treeneissä olevan punaisilla niukasti parempaa.

Ferrari on onnistunut pitkin kautta pilaamaan hyviäkin kisoja omilla taktisilla epäonnistumisillaan. Varikkokäyntien ajoittaminen nouseekin tärkeään asemaan, sillä Zandvoortin nopealla radalla on erittäin niukasti ohituspaikkoja.

Mercedeksen iskunpaikka vaikuttaa olleen nimenomaan aika-ajossa. Tallipäällikkö Toto Wolff puhui Hamiltonin pilalle menneessä kierroksessa jopa paalupaikan menetyksestä, mutta Hamiltonin itsensä mukaan eturivi olisi ainakin ollut mahdollinen. Kisavauhdissa Mercedes näytti olevan kuitenkin 0,7 sekuntia kierrosta kohti Ferraria perässä.

Seitsemännestä ruudusta starttaavalla McLarenin Lando Norrisilla saattaa olla sanansa sanottavana taistelussa paikasta viiden kärkeen. Tiimi oli pitkillä rupeamilla Mercedeksen kanssa suunnilleen samassa vauhdissa.

Rengasvalmistaja Pirellin mukaan 72 kierroksen kisa on nopeimmin viety läpi kahdella pysähdyksellä, mutta myös yksi stoppi on mahdollinen. Startti pehmeillä renkailla ja kaksi stinttiä keskikovilla kumeilla on Pirellin mukaan optimitaktiikka kisaan.

Oman vaikutuksensa voivat kisaan tuoda myös fanaattiset hollantilaiskatsojat. Parhaimmillaan heistä on iso apu Verstappenille, mutta lauantaina radalle lentäneet oranssit soihdut antoivat riehakkaalle juhlatunnelmalle ikävän sivumaun.

Hollannin GP:n lähtöjärjestys:

1. Max Verstappen, Red Bull

2. Charles Leclerc, Ferrari

3. Carlos Sainz, Ferrari

4. Lewis Hamilton, Mercedes

5. Sergio Perez, Red Bull

6. George Russell, Mercedes

7. Lando Norris, McLaren

8. Mick Schumacher, Haas

9. Yuki Tsunoda, AlphaTauri

10. Lance Stroll, Aston Martin

11. Pierre Gasly, AlphaTauri

12. Esteban Ocon, Alpine

13. Fernando Alonso, Alpine

14. Guanyu Zhou, Alfa Romeo

15. Alexander Albon, Williams

16. Valtteri Bottas, Alfa Romeo

17. Kevin Magnussen, Haas

18. Daniel Ricciardo, McLaren

19. Sebastian Vettel, Aston Martin

20. Nicholas Latifi, Williams


Lue myös:

    Uusimmat