Max Verstappen ärähti – hollantilaisfanien hölmöily olisi voinut käydä kalliiksi: ”Pelkästään tyhmää”

Jättimäisen kotiyleisön edessä Hollannin GP:n paalupaikalle ajanut Max Verstappen on tuominnut fanien hölmöilyt, jotka olisivat voineet maksaa hänelle paljon lauantain aika-ajoissa.

Aika-ajot keskeytyivät Zandvoortissa heti alkuvaiheessa viideksi minuutiksi, kun katsomosta lentänyt oranssi soihtu jäi palamaan keskelle ajorataa.

Toinen tilanne nähtiin juuri ennen viimeisiä aika-ajovetoja. Onneksi soihtu vieri ratamuurin alle, ja viimeiset minuutit saatiin ajettua normaalisti.

Zandvoortin rata-alueen portilla on ollut läpi viikonlopun näyttävät kiellot tuoda alueelle soihtuja. Max Verstappenin hollantilaisfanit ovat juhlineet sankarinsa otteita ympäri Eurooppaa soihdut savuten. Tällä kertaa kuski ärähti itse kannattajilleen.

– Tuo on todella hölmöä, Verstappen kommentoi Motorsport.comin mukaan.

– Soihtujen pitäminen kädessä on mukavaa, mutta totta kai siinäkin on raja määrässä. Mutta se, että joku heittää sellaisen radalle, on pelkästään tyhmää. Luulen myös, että sen tehnyt poistettiin radalta.

Jälkimmäinen soihduista olisi voinut pahimmassa tapauksessa sotkea aika-ajon lopputulokset hollantilaisittain epämieluisalla tavalla. Tuossa kohtaa Ferrarin Charles Leclerc oli kiinni paalupaikassa, ja Max Verstappen oli vasta tulossa ajamaan paalupaikkakierrostaan.

– Ei tuollaista tehdä. Se ei ole hyväksi kenellekään. Sinut heitetään ulos niin, ettet näe kisaa, ja meidän sessiomme keskeytettiin, koska se on vaarallista silloin, kun radalla on romua, Verstappen tuomitsi.

Kolmosruutuun yltänyt Ferrarin Carlos Sainz toivoo, ettei sunnuntain kisa häiriinny soihtujen tai savun takia.

– Minusta oli ihan hyvä, että niitä pidettiin Maxin paalupaikan kunniaksi, mutta kesken kisan tai ulostulokierroksella sitä ei saisi tehdä.

– Et halua näillä autoilla 300 kilometrin tuntivauhdissa mitään savuhäiriöitä. Toivottavasti järjestäjät saavat varoitettua katsojia, milloin on oikea aika käyttää niitä ja milloin ei, Sainz linjasi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja