Bilelaiva Baltic Princess on nyt hiljainen rahtialus – kurkista autioille käytäville Hannan videoilla

Bilelaiva Baltic Princess on nyt hiljainen rahtilaiva – kurkista sisään aavemaisen hiljaisille käytäville 1:32
Kurkista sisälle Baltic Princessille, joka seilaa nyt Itämerellä rahtilaivana. Intendentti Hanna Tamminen kuvasi laivalla MTV Uutisten pyynnöstä.

Tallink Siljan Baltic Princess -alus on yksi harvoista ruotsinlaivoista, joka kulkee koronavirustilanteesta huolimatta. Turusta Tukholmaan kulkevan laivan mukana kulkee kuitenkin lähinnä vain rahtia. Jokaisella matkalla on mukana myös muutamia kymmeniä rekankuljettajia. 

Risteilyaluksen käytävät ovat tyhjillään, kaupat suljettuina. Musiikkia ei kuulu, eikä puheensorinaakaan. Muutamia rekkakuskeja istuu pöytien ääressä; mutta vain joka toisessa pöydässä, jotta turvavälit pysyvät kunnossa. Ei hyttibileitä, ei tanssia, ei karaokea. Ei shoppailua. Ja silti ollaan Itämeren yhdellä risteilijällä, Baltic Princess -laivalla. Korona on hiljentänyt laivan, mutta silti se kulkee päivittäin Turku-Tukholma -väliä rahti kyytinään. 

Laivalla kolme vuotta työskennellyt intendentti Hanna Tamminen kaipaa jo kollegoitaan ja vilinää. Yleensä laivalla on ”pienen kylän verran” väkeä, mutta nyt suuntaansa matkustaa henkilökunnan lisäksi muutamia kymmeniä rekkakuskeja. 

Yleensä Tamminen pitää huolta kaikesta, mikä näkyy matkustajille: ravintoloista, myymälöistä, viihteestä ja hyteistä sekä henkilöstöhallinnosta. Normaalioloissa laivalla on noin 200 ihmistä kerrallaan töissä, nyt poikkeusoloissa kuutisenkymmentä. Työtehtävätkin ovat täysin erilaiset: 

– Olen ollut kaikissa myymälöissä töissä ja siellä, missä aina tarvitaan. Eilen otin vastaan puhdasta pyykkiä. Kaikki tekevät nyt kaikkea. 

Myymälöitä voi avata toiveen mukaan

Laivalla on auki tax free -myymälä ja yksi ruokapaikka, josta aamulla laivasta lähtevät rekkakuskit saavat aamupalan ja illalla sinne tulevat saavat vatsan täyteen ennen yötä. Ruokajuomaksi voi halutessaan napata alkoholia.

– Mutta eipä sillä (alkoholilla) hirveän suurta menekkiä ole ollut. Ei ole hyttibileitäkään näkynyt, Tamminen sanoo ja kertoo, että kuskeilla on varmasti laivalla ”todella tylsää”. 

– Mutta moni käyttää tämän ajan lepäämiseen, kuljettajillahan on todella tarkat säännöt lepoajoista. Kun tulevat laivaan, he ovat ajaneet yleensä koko päivän. Tax freen lisäksi Tamminen kollegoineen saa avata muitakin myymälöitä, jos joku mukana kulkevista kuljettajista haluaa ostaa jotain.

– Pääsevät edes vähän ostoksille, Tamminen sanoo. 

Kurkista jutun videolta sisälle Baltic Princessille, joka seilaa nyt Itämerellä rahtilaivana. Intendentti Hanna Tamminen kuvasi laivalla MTV Uutisten pyynnöstä. 

Lue myös:

    Uusimmat