MTV:n entinen uutiskasvo Aino Huilaja palasi Suomeen koronarajoitteiden vuoksi – kohtasi yhden koko reissun pelottavimmista näyistä ruotsinlaivalla

MTV:n entinen uutisankkuri Aino Huilaja on viettänyt tien päällä nyt kolme kuukautta:"Reissu on mennyt paremmin mitä odotettiin" 3:16
Huilaja kertoi reissukuulumisistaan Viiden jälkeen -ohjelmassa tammikuussa.

MTV Uutisten entinen ankkuri Aino Huilaja palasi miehensä ja koiransa kanssa takaisin Suomeen. Matkan viimeinen etappi osoittautui yhdeksi koko reissun pelottavimmaksi. 

Maikkarin entinen uutiskasvo Aino Huilaja ja hänen ohjaajamiehensä Jerry Ylkänen sekä heidän koiransa Arska ovat palanneet Suomeen pakettiautoreissultaan koronarajoitteiden vuoksi.

Pariskunta kertoo Van Elämää -podcastissaan, että he asuvat yhä pakettiautossaan ja sen lisäksi heillä on pieni mökki.

Päätös Suomeen paluusta syntyi noin viikko sitten, kun Huilaja selasi uutisotsikoita kännykästään. Hän huomasi, että Suomen hallitus on linjannut, että henkilöliikenne laivoilla ja lautoilla loppuu. Alkuperäinen suunnitelma oli, että kolmikko olisi surauttanut kohti pohjoista vasta kesällä. Nyt pariskunta joutui ottamaan äkkilähdön kotimaahansa. 

– Siinä aamukahvia nautiskellessa se ajatus vaihtui aika nopeasti siihen, että lähdetään ajamaan kotiin ja aika äkkiä. Meillä oli kolme päivää aikaa päästä kotiin Välimeren seudulta, Huilaja kertoo. 

Ylkänen ja Huilaja kertovat kotimatkastaan, joka oli sujunut kutakuinkin ongelmitta. Kolmikko ajoi autonsa laivaan ja lukittautui hyttiin. 

– Niin taisivat tehdä kaikki muutkin. En ole ikinä nähnyt ruotsinlaivaa niin aavemaisena. Siellä ei kyllä näkynyt ristin sielua, Ylkänen kertoo. 

– Tämä nousee melkein top vitoseen palottavimmista kokemuksista tällä koko reissulla. Laiva oli aavemainen, kolkko ja natiseva eikä missään näkynyt ketään, Huilaja kertoo. 

Lue myös:

    Uusimmat