64-vuotias äiti näyttää kolmekymppistä tytärtään nuoremmalta – erotatko sinä kuvasta, kumpi on kumpi?

Ikääntymisen haasteet -"Uusi tilanne ja seikkailu" 10:06
Minkälaisia haasteita ikääntymiseen liittyy? Huomenta Suomessa keskustelemassa väestöntutkimuslaitoksen johtaja Anna Rotkirch Väestöliitosta. 

Angela on hämmästyttävän nuorekas yli kuusikymppisenäkin. Uutissivustot The Sun ja Mirror selvittivät, mikä on upean naisen nuoruuden salaisuus.

Ikääntyminen näkyy usein ryppyinä ja ihojuonteina sekä harmaina hiuksina – ulkonäön ajatellaan rapistuvan iän myötä.

Ikääntyminen on hyvin yksilöllistä: toisilla ikä painaa jo nelikymppisenä, kun taas toisten, kuten Jennifer Lopezin, voisi luulla parikymppisiksi vielä viisikymppisenäkin.

Myös Angela Paul on todiste siitä, että ikä on vain numeroita, sillä hän on ikääntynyt käsittämättömän nuorekkaalla tavalla.

Muun muassa mallina työskennellyt nainen näyttää kaikissa kuvissaan sädehtivältä ja hyvinvoivalta. On vaikea uskoa, että hän on 64-vuotias.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

"Äiti ja tytär?"

Angelalla on 34-vuotias tytär, johon hänellä on lämpimät ja rakastavat välit. Hän poseeraakin useissa kuvissa myös mallintöitä tekevän tyttärensä kanssa.

Naisen edesottamuksia seuraava yleisö ei olekaan uskoa, että parivaljakolla on 30 vuotta ikäeroa – hehän näyttävät ihan sisaruksilta!

– Äiti ja tytär? Ennemminkin siskokset. Olette molemmat upeita, eräs kommentoi.

– Kumpi teistä on se äiti, toinen ihmetteli.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Mikä on Angelan nuoruuden salaisuus?

Tiukka ei kauneuskirurgialle

Nykypäivänä moni haaveilee ikuisesta nuoruudesta. Toisinaan tavoitteeseen pyritään pääsemään kauneusleikkausten tai muiden kosmeettisten hoitojen avulla.

Angela ei ainakaan omien sanojensa mukaan ole turvautunut kauneuskirurgian tarjoamiin avuihin. Sen sijaan hän haluaa kannustaa etenkin nuoria naisia ikääntymään luonnollisesti.

Hän kertoo perineensä heleän ja hehkuvan ihonsa äidiltään, joka myöskin oli eläessään upea ilmestys.

Geenit eivät kuitenkaan selitä kaikkea: Angela on koko elämänsä huolehtinut riittävästä unesta ja huolellisesta ihonhoidosta.

Auringon välttäminen on paras ja kaikkein tehokkain kauneuskikka, jota voi käyttää, Angela toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kaunis ikääntyminen vaatii kurinalaista elämää 

Angelan noudattamat elämäntavat vaativat kurinalaisuutta. Hän on jo vuosikymmenten ajan ollut kasvissyöjä, joka suosii pieniä ja superterveellisiä aterioita pitkin päivää.

– Syön yhden avokadon päivässä, juon tuoretta inkivääriä kuumalla sitruunavedellä aamulla. Olen rajoittanut kahvinjuontini yhteen kuppiin ennen puoltapäivää, nainen listaa ruokatottumuksiaan.

Angela juo todella harvoin alkoholia, mutta silloin, kun hän juo, hän suosii vähäsokerisia vaihtoehtoja.

– Valitsen mielummin vodkaa kuin viiniä, koska se on puhtaampaa ja siinä on vähemmän sokeria.

Intohimoinen liikunnanharrastaja paljastaa, ettei hän urheile ulkoisista syistä, vaan kyse on hyvän olon tuottamisesta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

– Tanssi tekee minut elinvoimaiseksi ja nuorekkaaksi sekä saa minut tuntemaan seksikkääksi, Angela kuvailee rakasta harrastustaan.

– Kaikki on kyse siitä, että haluat olla tervein versio itsestäsi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Elämänasenne ratkaisee

Sen lisäksi, että Angela pitää huolta fyysisestä kunnostaan, hän korostaa henkistä terveyttä ja nuorekasta elämänasennetta.

– Yritän olla miettimättä ikääni liikaa. Ei saa vanheta päästään ensimmäisenä, sitä tapahtuu ihmisille paljon. He ajattelevat ikääntymistä liikaa sen sijaan, että vain eläisivät elämäänsä, Angela harmittelee.

– Kun katson peiliin, näen nuoren tytön, joka olin joskus sekä myös viisaan ja vanhemman version, joka toivon olevani jonain päivänä, hän jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lähteet: Mirror, The Sun, Instagram

Lue myös:

    Uusimmat