Täydellinen ase flunssan torjuntaan – yksi shotti tätä voimajuomaa päivässä voi riittää!

0:27 Valmista inkiväärinen smoothie flunssan torjumiseksi
Inkiväärismoothie auttaa myös flunssaan.

Flunssakauden oireisiin auttaa helposti valmistuva sitruuna-inkiväärishotti. Tehokas voimajuoma valmistuu nopeasti ja säilyy jääkaapissa kuukauden. Testaa heti! Yksi shotti päivässä riittää.

Inkivääri on tunnettu monipuolisista terveysvaikutuksista, ja sillä on pitkä historia luontaislääkkeenä ja mausteena. Aasiasta kotoisin olevan ruohokasvin maavartta käytetään mausteena joko tuoreena tai kuivattuna. Lue lisää inkiväärin terveysvaikutuksista täältä.

Inkivääriä voi myös kasvattaa itse. Se menestyy hyvin ikkunalaudalla ja kesällä sen voi nostaa ulos pihalle tai parvekkeelle.

Artikkelin alusta löytyvältä videolta ohjeet myös inkiväärisen flunssasmoothien valmistukseen. Reseptin inkiväärishottiin löydät kuvan alta. 

Sitruuna-inkiväärishotti

200 g tuoretta inkivääriä
1 l vettä
½ dl hunajaa
2 sitruunaa
1 chili (antaa potkua, voi jättää pois)

Valmistusohje:

 1. Raasta inkivääri kuorineen ja laita veteen. Lisää pilkottu chili. Kuumenna kattilassa ja anna lämmetä hiljalleen noin 20 minuuttia, älä anna kiehahtaa.
 2. Siivilöi inkivääri ja sekoita hunaja lämpimän nesteen joukkoon.
 3. Anna jäähtyä. Purista mehu sitruunoista ja lisää nesteeseen. Siivilöi vielä lopuksi ja kaada juoma pulloon.
 4. Säilytä juomaa jääkaapissa. Inkiväärishotti säilyy jääkaapissa noin kuukauden.  
 5. Nauti yksi shotti päivässä. (5–6cl)

Inkiväärishotin voi maustaa myös yrteillä. Kokeile esimerkiksi minttua tai timjamia. Pieni yrttinippu lisätään veteen yhdessä inkiväärin kanssa. Mausteeksi sopii myös tee. Teepussien tai yrttien annetaan liota kattilassa noin 15 minuuttia yhdessä inkiväärin kanssa ennen siivilöintiä.

Jos olet raskaana tai sairastat jotain pitkäaikaissairautta, tarkistathan inkiväärin saantirajoitukset. Evira ei suosittele inkiväärivalmisteita raskaana oleville.

Lähteet: Expressen, Evira

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja