15 vuotta kauneustoimittajana työskennellyt nainen paljastaa 6 vinkkiä, jotka jokainen voi toteuttaa näyttääkseen paremmalta

8:55
Hiustutkija Annikki Hagros-Koski kertoi Huomenta Suomessa, miten elintavat vaikuttavat hiusten kuntoon.

Naisille suunnatun Mamamia-sivuston toimittaja Leigh Campbell on kauneusaiheisiin erikoistuneena toimittajana testannut useita erilaisia kauneusvinkkejä ja haastatellut satoja alan asiantuntijoita.

Jo 15 vuoden ajan journalistina työskennellyt Leigh listasi kuusi tärkeimpänä pitämäänsä kauneusvinkkiä ja -rutiinia, joista hän pitää kiinni, vaikka trendit muuttuisivatkin.

1. Helpota hiustenlaittoa

Usein käy niin, että suorahiuksiset naiset käyttävät tolkuttomasti aikaa hiustensa kähertämiseen. Samaan aikaan kiharapäät puolestaan haaveilevat tikkusuorasta tukasta ja pilaavat hiuksensa lämpökäsittelyllä – miksi ihmeessä?

– Elämä on liian lyhyt siihen, että käyttäisimme päivittäin tunteja hiustenlaittoon!

Leighin mukaan kannattaa panostaa parturi-kampaajaan, joka osaa neuvoa, millainen hiustyyli sopii kantajalleen parhaiten sekä miten hiustenlaitto on helppoa ja nopeaa – eikä joka-aamuinen stressinaihe.

2. Luonnollinen hiusväri todella sopii sinulle

Leigh uskoo, että kunkin silmät, iho ja hiukset ovat tietyn värisiä ihan syystä. Sen lisäksi, että luonnollinen hiusväri sopii kantajalleen kaikkein parhaiten, se on myös halvin vaihtoehto.

Oli värjätty hius sitten minkä värinen tai sävyinen tahansa, juurikasvun värjäämiseen ja hiustenhoitoon kuluu pitkässä juoksussa huomattavia summia rahaa.

Mikäli hiusten värjääminen on tarpeellista, kannattaa pysytellä lähellä omaa luonnollista värisävyä.

– Pysy korkeintaan kolme, neljä astetta oman sävysi ympärillä, niin lopputulos pukee sinua aina.

3. Panosta ihonhoitoon

Leigh kehottaa panostamaan hyviin kauneusrutiineihin, joita myös jaksat noudattaa.

– Kun ihosi on hyvässä, myös meikkisi näyttää paremmalta, hän muistuttaa.

Meikkipohja on tärkeä osa kaunista lopputulosta, ja siksi kannattaakin käyttää aikaa muun muassa oikeansävyisen meikkivoiteen löytämiseen.

Tuotteen korkea hinta ei tee siitä automaattisesti parasta, vaan toimittaja suosittelee käyttämään omalle iholle parhaiten sopivia tuotteita hinnasta riippumatta.

4. Jos olet haluat näyttää kyntesi, huolehdi niistä

Jos rakastat huoliteltuja ja näyttäviä kynsiä, ylläpidä niitä. Pitkätkään kynnet eivät näytä hyviltä, jos niiden huollosta on kulunut tovi ja kynsilakka on vain laikukas muistutus viimeisimmästä manikyyristä.

Jos jatkuva kynsihuollossa ramppaaminen tuntuu inhottavalta ajatukselta, kannattaa kynsimalli pitää mahdollisimman yksinkertaisena. Sellaista on helppo ylläpitää kotikonstein kiireisenkin arjen keskellä.

5. Jos et osaa levittää itseruskettavaa, älä käytä sitä

Itseruskettavan käyttäminen on todella haastavaa. Jos sen levittämiseen ja rusketuksen ylläpitämiseen ei jaksa nähdä tarpeeksi vaivaa, lopputulos on tavallisesti kaikkea muuta kuin tasainen.

Esimerkiksi selässä, kaulassa tai käsissä olevat rannut ja värierot tuskin hivelevät kenenkään silmää.

6. Trendit näyttävät ja tuntuvat upeilta – mutta vain lehtien sivuilla

Vaikka kauneustrendit ovatkin hyviä inspiraation lähteitä, ne saattavat olla etenkin naisille stressaavia. Ja vaikka monet tyylit näyttävätkin upeilta muotikuvissa, todellisuus voi olla aivan toinen.

Kun itse tiedostaa, millainen meikki-, hius- ja vaatetyyli itselle sopii, toistuvasti muuttuvista trendeistä ei tarvitse välitää. Joka tapauksessa vinkkien joukosta kannattaa ottaa käyttöön vain ne itselle kaikkein sopivimmat.

Lähde: Mamamia

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja