10 ällöttävää kauneusvirhettä, joihin lähes jokainen nainen sortuu

Moni nainen pitää hyvää huolta ulkonäöstään, mutta sortuu silti tapoihin, jotka kannattaisi jättää välistä. 

Seuraavassa on listaus virheistä, joihin lähes jokainen nainen sortuu omien kauneusrutiiniensa kanssa. Kuulostavatko tutuilta? 

1. Et vaihda höylääsi tarpeeksi usein

Vastaa rehellisesti. Viimeisen puolen vuoden aikana, kuinka monta kertaa olet vaihtanut höyläsi uuteen? Jos sinun tarvitsee miettiä, teet sen selvästi liian harvoin. Valmistaja Gilletten mukaan höylä tulisi vaihtaa uuteen joka 5–10 käyttökerran jälkeen, eli heti, kun sen terät alkavat tylsyä.

2. Puristelet finnejä julkisella paikalla

Katsoessasi kauppakeskuksen vessassa itseäsi peiliin, huomaat suuren mustapään koristavan kasvojasi. Päädyt todennäköisesti puristamaan sen saman tien. Toivo, ettei kukaan muu pääse todistamaan tätä ällöttävää hetkeä. 

3. Et pese meikkisiveltimiäsi – koskaan

Sinusta voi tuntua, ettei aikasi koskaan riitä meikkisiveltimien pesuun ja kuivaamiseen. Tästä huolimatta se todella kannattaisi, sillä siveltimet ovat täynnä bakteereita, joita levität kasvoillesi lähes päivittäin. Aika ikävä ajatus vai mitä?

4. Pyyhit meikkejä syljelläsi

Me kaikki teemme tätä kiireessä. Huomaat peilistä ripsivärisi tai rajauksesi levinneen, mutta et ehdi kaivaa pumpulipuikkoa esiin. Laitat siis sormen suuhusi ja hierot silmäkulmaasi syljelläsi. Ei tarvitse varmaan edes mainita, kuinka ällöttävä tämä tapa on.

5. Et siivoa suihkun seiniä tai puhdista suihkuverhoasi

Vaikka voisi kuvitella, että suihkusta valuva vesi riittää puhdistamaan suihkukoppisi, olet väärässä. Suihkuverhoihin ja seiniin kerääntyy helposti hometta ja leväkasvustoa, joihin et taatusti halua koskea silloin, kun tarkoituksenasi on puhdistaa itsesi.

6. Laitat ylimääräisen voiteen takaisin purkkiin

Joskus purkista lipsahtaa liikaa meikki- tai kosteusvoidetta, ja moni meistä laittaakin ottamansa ylimääräisen voiteen takaisin purkkiin säästääkseen kallista kosmetiikkaa. Mutta kun ajattelee, kuinka paljon bakteereita ilmassa ja kädessäsi on, tämä ei ole kovin hyvä idea. Ikävä tapa levittää bakteerit hetkessä koko meikki- tai kosteusvoidepurkkiisi.

7. Jaat meikkejä ystäviesi kanssa

On varmaan sanomattakin selvää, että ystävän kanssa saman ripsivärin tai huulipunan käyttö ei ole kaikkein hygieenisin vaihtoehto. Et varmaan jaa ystäväsi kanssa käytettyjä alusvaatteita, joten miksi jakaisit myöskään meikkejä?

8. Käytät samoja meikkejä vuodesta toiseen

Meikit ovat kallis investointi, joten niitä haluaa käyttää mahdollisimman pitkään. Valitettavasti meikeilläkin on viimeinen käyttöpäivä. Vaikka meikeissä ei ulkoapäin olisikaan mitään vikaa, todella kauan käytössä olleet meikit levittävät tulehduksia.

9. Kokeilet kaupan testereitä

Jos sinun ei kerran kannattaisi jakaa meikkejä ystäviesi kanssa, miksi tekisit sen tuntemattomien ihmisten kanssa? Puutereiden testaus kaupassa vielä menettelee, mutta huulipunan sutaisu kannattaa jättää välistä.

10. Säästät meikinpuhdistusliinoja

Meikinpuhdistusliinat ovat melko hintavia, joten moni meistä yrittää käyttää niitä useampaan kertaan. Lopeta! Osta mieluummin kasvovettä ja vanulappuja. Tämä on edullisempaa, ja samalla vähemmän ällöttävämpi tapa puhdistaa meikit.

Video: Juhliin lähdössä? Mailis Penttilän neuvoilla loihdit upean iltameikin. 

6:12

Video: Näin korjaat rikkinäiset meikkituotteet.

1:05

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.