Suomalainen meikkitaiteilija kertoo: Nämä tuotteet tulisi löytyä jokaisen meikkipussista!

Meikkitaiteilija Aarni Mikkola kertoo, mikä on tämän hetken kuumin meikkitrendi. Lisäksi hän kertoo, mitä jokaisen meikkipussissa olisi hyvä löytyä. 

Ihmiset ovat vuosi vuodelta entistäkin kiinnostuneempia kauneuteen ja terveyteen liittyvistä asioista. Tämä nouseva trendi näyttäytyy etenkin sosiaalisessa mediassa, jossa meikkiaiheiset sisällöt keräävät sekä katselukertoja ja tykkäyksiä että rahakkaita yhteistyökumppanuuksia.

Kaikkein suosituimmista meikkitaiteilijoista onkin tullut nykypäivän vaikuttajia, jotka luovat uusia kauneus- ja meikkialan megatrendejä. Esimerkiksi Jeffree Star, NikkieTutorials ja James Charles ovat some-vaikuttajia, jotka ovat luoneet meikeistä ja kosmetiikasta menestyksekkään bisneksen.

Heillä kullakin on Instagramissa reilusti yli 10 miljoonaa seuraajaa ja kukin heistä on saanut mahdollisuuden olla luomassa omaa meikkisarjaansa. Niistä ehkä kaikkein tunnetuimpana mainittakoon Jeffree Star Cosmetics -meikkisarja.

Ikonisen kasarin paluu

Meikkitrendit muuttuvat tiuhaan ja katukuvassa näkyy toinen toistaan erilaisempia ja upeampia silmä- ja huulimeikkejä. Millainen meikki on tällä hetkellä nosteessa, meikkitaiteilija Aarni Mikkola?

– Sanon aina, että jokaisen tulee meikata niin kuin itsestä hyvältä tuntuu meikkitrendeistä huolimatta, Mikkola toteaa aluksi.

Jos olet kuitenkin sattunut jämähtämään kasarille, se ei haittaa, sillä meikissä on selvästi nähtävissä tuulahdus ikonisilta kasarivuosilta.

– Se, mikä tällä hetkellä näkyy valtavirrassa, on sininen väri. Jeffree Star Cosmetics lanseerasi hetki sitten Blue Blood -nimisen luomiväripaletin, jossa on sinisen eri sävyjä. Se räjäytti sinisen aikakauden, Mikkola kertoo.

Aiemmin pohja- ja huulimeikissä tavoiteltiin mahdollisimman mattaista lopputulosta. Nyt kiiltävä ja raikas meikki on suuressa nosteessa. Meikkipohjasta ja huulista halutaankin kevyen ja kuulaan näköisiä.

– Nyt ollaan siirrytty mattaisesta Liquid Lipstick -huulista kiiltävän ja kostean näköiseen huulimeikkiin.

– Kiilto näkyy myös silmämeikissä, sillä glitterin käyttö on jälleen yleistynyt, Mikkola jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikutteita drag queenien meikistä

Meikkitaiteilija paljastaa, että edelleen hyödynnetään jo vuosia muodissa ollutta kikkaa, jolla meikkipohjasta pyritään saamaan mahdollisimman kestävä ja virheetön.

Moni silmämeikillä leikittelevä meikkaaja estää pohjameikin tärveltymisen baking-menetelmällä. Samaisella kikalla pyritään peittämään tummat silmänaluset ja silmän ympärille muodostuvat uurteet.

– Se on drag queenien kikka tehdä lavakestävä meikki, eli vaikka hikoilet, meikki pysyy.

Yksinkertaisuudessaan silmien alle ja pohjameikin päälle laitetaan runsaasti irtopuuteria. Ylimääräinen puuteri suditaan meikkisiveltimellä pois meikin asettumisen ja silmämeikin tekemisen jälkeen.

Kaikki meikkitrendit eivät kuitenkaan sovi kaikille. Tärkeintä onkin suosia meikkejä, jotka sopivat parhaiten kantajansa kasvoille ja tyyliin. Meikkitaiteilijan mukaan ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa meikata – jokaisen tulee saada meikata niin kuin itse kokee parhaaksi.

Haali meikkipussiisi nämä tuotteet!

1. Hyvät ihonhoitotuotteet

Huolehdi ihostasi siinä määrin kuin tarve vaatii. Etenkin ihon kosteutus on tärkeää.

Jokaiselta olisi hyvä löytyä kosteusvoide ja -seerumi kestävän pohjameikin ja hyvinvoivan ihon takaamiseksi.

2. Laadukas meikkivoide

Tähän kannattaa panostaa! Markkinoilla on useita erilaisia meikkivoiteita, jotka ovat peittävyydeltään, sävyltään ja koostumukseltaan hyvin erilaisia. Kun löydät ihollesi sopivan meikkivoiteen, pohjameikki näyttää hyvältä ja luonnolliselta.

3. Voidemainen poskipuna

Tämä on monitoimituote etenkin matkoilla, sillä se ei vie paljoa tilaa. Voidemaista poskipunaa voi käyttää huulissa, poskissa ja jopa luomilla.

4. Mattaluomiväripaletti

Jokainen kaipaa hyvän mattaluomiväripaletin, joilla saa loihdittua erilaisia meikkejä.

5. Musta rajauskynä

Rajauksilla on helppo muuttaa ilmettä. Hyvä musta rajauskynä käy myös hätätapauksissa jopa mustasta luomiväristä!

Aarnin vinkit naisten arkimeikkiin:

”Pohjusta pohjameikkiä kosteusvoiteella ja -seerumilla. Tee kestävä meikkipohja ihotyypillesi ja ihon sävyyn sopivilla tuotteitta. Laita vähän kulmia, ripsiin ripsiväriä ja punaa huuliin ja that’s all good!

Saat huulista näyttävät, kun käytät huultenrajauskynää. Kun kiireinen nainen jaksaa panostaa huuliin, yksinkertaisempikin meikki näyttää upealta! Panosta meikissäsi laatuun ja kestävyyteen!” 

6. Huulipuna

Huulipunalla on helppo muuttaa kertaheitolla koko meikkiä. Jos meikkipussista löytyy muutama erilainen huulipuna, punaa vaihtamalla sama meikki käy eri tilaisuuksiin.

Hanki vähintään klassisen punaisen ja nuden väriset huulipunat. Jos pidät väreistä, persikkaisen, pinkin tai violetin sävyiset huulipunat ovat hyvä lisä meikkipussiin.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat