Varmista haluamasi lopputulos: 8 asiaa, jotka kannattaa aina kertoa kampaajalleen

Australialainen julkkiskampaaja paljastaa, mitkä asiat kannattaa aina mainita kampaajalle, jotta lopputuloksesta tulee omien odotusten mukainen. 

Yllä olevalta videolta voit katsoa ohjeet hurmaavaan lettikampaukseen.

Kampaajalle menemisen olisi tarkoitus olla rentouttava hemmotteluhetki, mutta pahimmillaan se voi muodostua hermoja raastavaksi kokemukseksi. Leikkaako kampaaja liikaa, ymmärtääkö hän toiveesi ja tuleeko hiuksista sellaiset kuin toivoit?

Itse voi kuitenkin tehdä jotakin lopputuloksen varmistamiseksi. Julkkiskampaaja Anthony Nader, joka tunnetaan esimerkiksi Cate Blanchettin ja Abbey Lee Kershawin hiustenlaitosta, kertoo Daily Mailille, mitkä asiat kannattaa kertoa kampaajalle aina ennen työskentelyn aloittamista.

1. Kerro totuus

Naderin mukaan on tärkeää kertoa kampaajalle aina totuus. Tämä pätee varsinkin hiustenvärjäyshistoriaan. Vaikka itse voisi ajatella, että sillä ei ole merkitystä, kannattaa asia aina tuoda esille.

– Kun olet värikonsultaatiossa kampaajan kanssa, ole aina 100-prosenttisen totuudenmukainen värjäyshistoriastasi. Tekemällä näin kampaaja voi arvioida päämäärän/matkan, jonka te molemmat haluatte saavuttaa yhdessä varmistaaksenne, että värisi näyttää mahtavalta, Nader kertoo.

2. Kysy hintaa

Vaikka osalle ihmisistä hinnasta keskusteleminen on aivan luonnollista, osa ei kehtaa sitä tehdä. Nader ei suosittele kysymään hintaa vasta hiusten laittamisen jälkeen, vaan kehottaa aina tekemään sen ennen.

– Älä koskaan tunne itseäsi saidaksi, kun kysyt hintaa mille tahansa hiuspalvelulle. Tällä tavalla stylistisi voi varmistaa, että hän pysyy budjetissasi, ennen kuin korttisi hylätään kassalla.

3. Kerro tarkkaan, mistä pidät julkkiksen hiuksissa

Sydneyssä omaa salonkia pitävä Nader kertoo, että naiset usein haluavat kopioida julkisuuden henkilöiden upeita hiustyylejä. Silloin heidän pitäisi kuitenkin keskittyä nimenomaan siihen, mistä he hiustyylissä pitävät.

– On olemassa vain yksi Beyoncé ja täytyy muistaa, että hänellä on hiusstylistien tiimi 24/7 ja koko huone omistettuna vain hiuslisäkkeille ja asusteille. Kun mainitset hänen kuuluisan leijonanpehkonsa kampaajallesi, mieti tarkkaan, mistä tarkalleen pidät hänen punaisen maton hiustyylissään, Nader selittää.

Näin kampaajan on helpompi ymmärtää, mitä asiakas haluaa.

4. Kysy kysymyksiä

Nader suosittelee menemään kampaajalle avoimella mielellä ja kuuntelemaan tarkkaan myös kampaajan suosituksia siitä, mitä hiuksille kannattaa tehdä. Aina on hyvä myös kysellä aktiivisesti.

– Koski se sitten hoitoja, tuotteita tai lähestymistapa, se voi auttaa sinua varustamaan itsesi tiedolla. Molemminpuolinen selkeys ennen hiuspalvelun aloittamista on hyvä asia, asiantuntija selittää.

5. Käy läpi aamurutiinisi

Nader uskoo, että kampaajalle kannattaa kertoa tarkalleen, kuinka paljon aikaa aamuisin on hiustenlaittoon. Tämä on asiantuntijan mukaan avain siihen, että uuden hiustyylin saa pidettyä tip-top -kunnossa joka päivä.

– Jos se on maksimissaan viisi minuuttia, sitten työskennellään sen mukaan. Jos sinulla on viisitoista minuuttia, sama pätee tähän. Meidän täytyy tietää totuus, jotta voimme räätälöidä tyylisi siihen aika-ikkunaan, Nader kertoo.

6. Selvitä lääkkeidesi sivuvaikutukset

Naderin mukaan myös lääkityksestä kannattaa mainita, sillä sillä voi olla jopa suurempi merkitys kuin kuvittelisi. Jotkut lääkkeet voivat esimerkiksi ärsyttää päänahkaa tai saada hiukset katkeilemaan.

– On hullua, mitä jotkut lääkkeet voivat tehdä, mutta sanomalla tämän, en yritä pelotella. Kysy lääkäriltäsi käyttämiesi lääkkeiden sivuvaikutuksista ja kysy myös, vaikuttavatko ne hiuksiisi, mies selittää.

7. Kerro, mitä tuotteita käytät

Ole rehellinen hiustenhoitohistoriastasi ja toiveistasi, mutta kerro myös se, millaisia hiustenhoitotuotteita käytät.

– Niin monissa hiustenhoitotuotteissa on halpoja ainesosia, jotka joko saavat pienenpienen muovihartsin kerääntymään jokaiselle hiussuortuvallesi tai aiheuttavat vahinkoa, Nader toteaa.

– Kun haluat sen kauniin hunajanvärisen balayage-tyylin, joka on julkkissuosikillasi, tarvitset terveet kutrit, joissa ei ole kerrostumia peittämässä niitä.

8. Kerro, jos et ole tyytyväinen

Rehellisyys maan perii myös hiusasioissa. Ole siis rehellinen sen suhteen, mitä tahdot ja kerro myös, jos et ole lopputulokseen tyytyväinen. Näin kehottaa Nader, jolla on ollut oma kampaamobisnes pystyssä jo yli 20 vuotta.

– Avaa suusi silloin ja siinä tuolissa ennen kuin nouset ylös. Se voi olla noloa, mutta monesti se voi olla jotakin helppoa ja nopeaa, joka voidaan muuttaa sinua varten, Nader muistuttaa.

Lähde: Daily Mail

***

2:00

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja