Kävikö sinullekin rusketuskämmi? Näppärillä nikseillä pelastat tekorusketuksesi

2:53

Ei-toivotusta tekorusketuksesta on mahdollista päästä eroon kotikonstein.

Suihkurusketus ja itseruskettavat eivät aina tuota kaikista luonnollisinta rusketusta. Harva haluaa olla laikukas, oranssi tai muuten väärän värinen – kuten esimerkiksi vihreä.

Jos rusketusmoka on päässyt tapahtumaan, voi asian onneksi korjata muutamilla nikseillä.

Ongelma: liian tumma rusketus

Huffington Postin haastattelema suihkurusketusyrittäjä Sarah Burdge kertoo, että toivottua tummempaa rusketusta on mahdollista vaalentaa öljyllä.

– Hyvä niksi on levittää iholleen vauvaöljyä tai kookosöljyä ja mennä sitten kuumaan kylpyyn, Burdge sanoo.

Sekä öljy että kuuma vesi irrottavat rusketusainetta ihosta.

Kylvyn jälkeen Burdge kehottaa suuntaamaan suihkuun ja hieromaan ihoa kevyesti huolellisesti pestyllä pesukukalla. Turhan kova hankaus voi tehdä rusketuksesta laikukkaan.

Ongelma: laikukas rusketus

Toinen suihkurusketusyrittäjä, Bridget Bergin, suosittelee ihon kuorintaa laikukkaasta rusketuksesta eroon pääsemiseksi. Kuorina-aineen voi tehdä kotona sitruunamehusta ja sokerista.

– Levitä kuorinta-ainetta laikukkaisiin kohtiin. Hiero sitä tummiin kohtiin pesukukalla. Näin tummat läiskät tavallisesti tasoittuvat, Bergin kertoo.

Ongelma: viirut rusketuksessa

Voiteen hierominen viiruihin saa rusketusaineen leviämään tasaisesti, siinä tapauksessa, että rusketusaine ei ole ollut iholla kovin pitkään.

Ongelma: täydellinen epäonnistuminen

Mikäli epäonnistunut rusketus ei ole pelastettavissa, on väri mahdollista poistaa iholtaan kokonaan. Siinä auttaa esimerkiksi höyrykäsittely: lämmitä ihoa vesihöyryllä 10–15 minuuttia. Kuori iho höyryhoidon jälkeen, kuivaa ja kosteuta.

Toinen tapa poistaa tekorusketus on levittää iholle karvojenpoistoainetta. Levitä ainetta ihollesi ja anna sen olla paikoillaan kuusi minuuttia. Sinä aikana karvojenpoistoaine poistaa karvojen sijaan rusketuksen.

Jos rusketuksestaan toivoo vain vaaleampaa, tulee karvojenpoistoainetta pitää ihollaan kolme minuuttia ennen sen poistamista.

***

0:57

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja