Mainos

Westerlundin poika tekee Jokereissa tärkeitä huomioita

KHL:ssä pelaavan Jokereiden valmennustiimiä johtaa tunnetusti Erkka Westerlund. Tiimiin kuuluu myös toinen Westerlund.

23-vuotias Tomas Westerlund, päävalmentajan poika, liittyi Jokereihin viime kaudeksi. Hän on pääsääntöisesti videovalmentaja, eli kaivaa tärkeitä asioita peleistä, mutta on myös tärkeässä osassa pelaajien fyysisessä valmennuksessa. Hän tekee kuntoutusvastaava Jarmo Koiviston kanssa tiivistä yhteistyötä.

Jokereilla on ollut viime kaudesta lähtien käytössä laite, jolla analysoidaan pelaajien sykkeitä.

– Sitä pidetään vuorokauden ympäri. Yleensä 1-3 vuorokautta sitä on pidetty pelaajilla. Se mittaa stressin ja palautumisen tasoja koko päivän ajalta, Westerlund selvitti MTV Sportille.

Westerlund ja Koivisto saivat mielenkiintoisia tuloksia alkuviikosta päättyneeltä pitkältä idän kiertueelta. Jokerit eli suurimmillaan seitsemään tuntiin venyneestä aikaerosta huolimatta Suomen ajassa.

– Siihen nähden, mitkä aikaerot olivat, pystyimme tosi hyvin palautumiseen ja kuormittumisen taso pitämään hyvänä. Siihen nähden, että oli pitkä ja raskas reissu, niin hyvin pystyimme palautumaan ja elämään Suomen ajassa. Se oli positiivinen yllätys, Westerlund kertoi.

Jo viime kaudella seurannasta tuli mielenkiintoisia tuloksia. Pelien jälkeen palautuminen alkaa useita tunteja itse suorituksen jälkeen.

– Viime vuonna tehtiin mittauksia ja keskiarvolta palautuminen alkoi kolmen-neljän aikaan pelin jälkeisenä yönä. Se venyy niin paljon pelien jälkeen.

Jokerit teki kehoa herättelevän harjoituksen keskiviikkona ja tänään joukkue kohtaa kotihallissaan Moskovan Dynamon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.