Mainos

Vuoden Auto Suomessa 2018 -kilpailu käynnissä – mukana ennätysmäärä ehdokkaita

Kilpailu suomalaisille tärkeimmän automallin tittelistä on jälleen käynnissä. Kyseessä on neljäs vuosi putkeen, kun Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet pääsevät valitsemaan Vuoden Auto Suomessa -tittelin ansaitsevan auton.

Tällä kertaa palkinnosta kilpailee ennätysmäärä ehdokkaita. Viimeisen vuoden aikana kilpailuun oikeutettuja malleja on esitelty peräti 39 kappaletta. Valikoimasta löytyy jälleen kaikkea pikkuautoista, kompaktien katumaasturien kautta isoihin perheautoihin. Uutuusarvon lisäksi valintaperusteina ovat rahalle saatava vastine sekä auton ominaisuudet kuten ajettavuus, tilat, mukavuus, ympäristöystävällisyys ja tekninen edistyksellisyys.

Tässä ehdokaslista kokonaisuudessaan, ja auton nimen kautta pääset tutustumaan autoon tarkemmin.

Kilpailu alkaa varsinaisesti tänään tiistaina 14. marraskuuta, kun toimittajat pääsevät tutustumaan uusiin autoihin ensimmäisen koeajopäivän merkeissä. Tämän jälkeen jokainen toimittaja valitsee omasta mielestään kuusi parasta ehdokasta, minkä jälkeen kuusi eniten ääniä saanutta autoa etenee toiselle kierrokselle. Nämä finalistit julkistetaan marraskuun 23. päivä. Kilpailun voittaja julkistetaan 13. joulukuuta järjestettävässä Auto- ja Liikennegaalassa.

Edelliset Vuoden Auto Suomessa -tittelin ansainneet autot ovat ovat olleet Volkswagen Passat (2015), Opel Astra (2016) ja Volvo S/V90 (2017).

Kuvat: Mikko Autio

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.