Mainos

Ensituntumassa Kia Stonic – vähemmän on enemmän

Kia esitteli uuden B-segmentin SUV-mallin Frankfurtin autonäyttelyssä. Pieni katumaasturi on nimeltään Stonic. Valmistaja uskoo autoluokan olevan tulevaisuuden kuumin.

Pienen uutuuden myyntitavoitteet ovat suuret. Segmentin uskotaan tavoittavan kokoluokkaa suurempaa C-segmenttiä. Vuoteen 2021 mennessä joka kymmennen Euroopassa myydyistä autoista uskotaan olevan pieni B-segmentin SUV. Tällä hetkellä kokoluokan Euroopan myynti vuosittain on noin 1,1 miljoonaa autoa. Myynnin uskotaan tavoittavan kahden miljoonan kappaleen rajan vuoteen 2020 mennessä.

Ostajien uskotaan löytävän pienten maasturien luokka sekä pienemmistä että suuremmista autoluokista. Sopivan kokoluokan lisäksi valmistaja houkuttelee ostajia muotoilulla, personointimahdollisuuksilla ja hinnalla.

Kialle tunnusomainen "Tiger-nose -säleikkö" edustaa myös Stonicissa brändin sukunäköisyyttä. Personoinnista vastaa muun muassa 20 erilaista katon ja korin värikombinaatiota.

Stonic on valittavissa neljällä eri voimanlähteellä. 1,0-litrainen bensaturbo tuottaa 120 hevosvoimaa. Lisäksi saatavilla on 1,2-litrainen ja 1,4-litrainen bensiinimoottori sekä 1,6-litrainen dieselmoottori. Hybridi- tai sähköversiota Stonicista ei valmistajan mukaan ole suunnitteilla.

Stonicin hinnat alkavat 17 990 eurosta ylöspäin. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen marraskuun aikana.

Kuvat: Mia Pelttari

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.