Virtsanhimoiset lumivuohet lennätettiin helikopterilla pois vuoristosta – ahdistelivat aggressiivisesti vaeltajia: "Ne seuraavat jälkiäsi, kunnes pysähdyt ja virtsaat"

Virtsanhimoiset lumivuohet lennätettiin helikopterilla pois yhdysvaltalaisvuoristosta – ahdistelivat aggressiivisesti vaeltajia 0:54
Katso videolta virtsanhimoisten lumivuohien erikoinen siirto-operaatio helikopterilla uuteen kotiin.

Yhdysvaltalaisesta Olympicin kansallispuistosta jouduttiin lennättämään helikopterilla lumivuohia uuteen kotiin, koska ne ahdistelivat vaeltajia virstan toivossa.

Olympic Peninsulan alueella Yhdysvalloissa ei ole luonnollisia suolaesiintymiä, joita vuoristoissa elävät lumivuohet rakastavat. Sen vuoksi ne etsivät suolaa muualta – kuten ihmisten virtsasta ja hiestä.

– Ne seuraavat sinun jälkiäsi, kunnes pysähdyt ja virtsaat, kuvaili Patti Happe Olympicin kansallispuiston villieläinosastolta.

– Ihmiset luulevat, että heitä jahdataan, ja jotkut vuohet käyvät aggressiivisiksi suolanetsinnässään.

New York Timesin mukaan lumivuohet käyttävät ihmisiä myös suojanaan pedoilta.

Vuohen hyökkäys johti kuolemaan

Viime vuosina pahemmilta onnettomuuksilta on vältytty, mutta vuonna 2010 vaeltaja kuoli lumivuohen hyökättyään hänen kimppuunsa Olympicin kansallispuistossa.

Tilanne vuohien ja vaeltajien välillä on kiristynyt siihen pisteeseen asti, että vuohet päätettiin siirtää asumaan Kaskadien vuoristoon noin 350 kilometrin päähän. Viime vuonna lähes 300 vuohta siirrettiin pois kansallispuistosta.

Vuohien pyydystäminen ei ole ihan helppoa hommaa, sillä vikkelät vuoristo-oloihin tottuneet lumivuohet väistelevät tainnutusnuolia sujuvasti. Kun eläimet on rauhoitettu ja eläinlääkäri on tutkinut ne, niiden silmät peitetään ja ne lennätetään helikopterikyydillä uuteen kotiinsa.

Katso artikkelin alussa olevalta videolta erikoinen helikopterioperaatio lumivuohien siirrosta uuteen kotiin.

Lue myös:

    Uusimmat