Viron hallitus antoi kansalaisilleen uudenvuoden lahjaksi kaksi päivää koronavapaata – MTV uutiset seuraa juhlintaa Tallinnassa

MTV Tallinnassa: Näin vuodenvaihde sujuu Virossa koronan keskellä 5:38
MTV Uutiset Tallinnassa: Näin vuodenvaihde sujuu Virossa koronan keskellä

Virossa on juhlittu uuttavuotta moniin maihin verrattuna poikkeuksellisen vapaissa merkeissä, kun maan hallitus päätti helpottaa vuoden vaihteessa koronarajoituksia kahdeksi päiväksi. MTV Uutiset kyseli juhlatunnelmia suomalaismatkailijoilta Tallinnassa.

Viron hallitus on antanut kansalaisilleen ja maassa vieraileville turisteille uudenvuoden lahjaksi kaksi päivää koronavapaata. Sitä mukaa baarit ja ravintolat saavat pitää sekä tänään että huomenna ovensa avoinna koko yön aamukuuteen asti.

Viron pääministeri Kaja Kallas on perustellut rajoitusten höllennystä sillä, että ihmisten vain yksinkertaisesti tarvitsee välillä päästä juhlimaan.

– Perusteluna on käytetty myös sitä, että virolaiset ovat ottaneet koronarokotteita aika hyvin. Tosin kannattaa muistaa, että kaksi rokotetta on Virossa ottanut vasta 61 % väestöstä, MTV Uutisten toimittaja Valtteri Kykkänen kertoo paikan päältä Tallinnasta.

Koronapassi on laajasti käytössä

Kaikkia uudenvuoden perinteitä ei ole voitu Virossakaan noudattaa. Esimerkiksi Vapaudenaukiolla yleensä järjestettävä suuri ilotulitus on peruttu, jotta ihmiset eivät kokoontuisi kaikki yhteen paikkaan.

Viron terveysvirasto on lisäksi toivonut, että vain rokotetut lähtisivät tänään liikkeelle.

– Myös koronapassi on laajasti käytössä, ja sitä valvotaan tiukasti.

Suomesta pääsee Viroon melko vapaasti

Suomesta pääsee tällä hetkellä matkustamaan Viroon varsin vapaasti esittämällä todistuksen täydestä rokotesarjasta tai sairastetusta koronataudista. 

Kykkäsen mukaan mitään matkailijaryntäystä ei ole syntynyt siitä huolimatta.

– Näyttää siltä, että edes viime hetken päätös pitää baarit auki ei ole saanut suuressa määrin suomalaisia liikkeelle.

MTV Uutisten jututtama Tuuli Kiiski kertoo matkanneensa Tallinnaan lähinnä tunnelmoimaan lasten kanssa joulutorille.

– Olimme suunnitelleet matkan jo pari kuukautta sitten. Koronatilanne kyllä mietitytti ja pitkään harkittiin sitä, uskalletaanko lähteä, mutta Viron päässä tilanne on pikkuisen parempi kuin Suomessa, niin sillä ei ollut (lopulta) meidän matkustuspäätökseemme niin suurta merkitystä.

Jens Tuominen, Johanna Kyrölä, Miia Setälä ja Antti Vuorenlehti kertovat tehneensä päätöksen matkasta kuukausi sitten.

– Kun varasimme matkan, totta kai mietittiin, mihin tilanne menee. Sitten vain kokeiltiin, ja täällä ollaan, Tuominen kertoo.

Baariin yhdessä matkaajat eivät aio mennä siitä huolimatta, että ne ovat yötä myöten auki. 

Lue myös:

    Uusimmat