Tallink Silja kielsi tanssimisen ja laulamisen Ruotsin-laivoillaan – ravintoloissa ei voimassa Suomen rajoituksia

Laivayhtiö Tallink Siljan Ruotsiin matkaavilla laivoilla astui joulun alla voimaan tanssimis- ja laulamiskielto. Yhtiön viestintäjohtaja Marika Nöjd kertoo MTV Uutisille, että laivoilla on ollut matkustajia hyvin maltillinen määrä, eikä varauspiikkiä ole odotettavissa uudenvuoden juhlinnan aikaan.

Silja Serenadella, Silja Symphonylla, Galaxylla ja Baltic Princessillä ei saa tanssia eikä laulaa karaokea 23. joulukuuta alkaen toistaiseksi, yhtiö kertoo tiedotteessa. Nöjd kertoo MTV Uutisille, että myös lasten diskot ovat suljettuna.

– Lapsille on järjestetty vähän erilaista ohjelmaa. Pyritään välttämään isoja laumoja. Ohjelmaa on vähän muokattu samaan tyyliin kuin viime keväänä, Nöjd sanoo.

– Aikuisten tanssilattiat on suljettu. Show't ja muut pidetään normaalisti ja ihmiset voivat omilla paikoillaan istua ja kuunnella, Nöjd lisää.

Entä laivojen ravintolat?

Ravintolarajoitusten kohdalla tilanne on mutkikkaampi: laivat noudattavat sen maan sääntöjä, josta kotisatama löytyy.

– Laivoilla on koko ajan ollut eri rajoitukset kuin maissa. Matkustajille täytyy taata ruokailu matkan aikana ja ravintoloita ei voida sulkea viideltä.

– Ruotsiin suuntaavien laivojen kotisatama on tällä hetkellä Maarianhamina ja siellä noudatetaan Ahvenanmaan anniskelurajoituksia. Ahvenanmaalla puolestaan ei ole tällä hetkellä rajoituksia, Nöjd ynnää.

Näin ollen Tallink Siljan Ruotsiin suuntaavilla laivoilla ei ole anniskelurajoituksia, eikä niitä tällä hetkellä kohdata Viron lipun alla seilaavilla laivoillakaan.

– Viron lainsäädäntö sallii kansainvälisessä liikenteessä olevilla laivoilla normaalit aukioloajat.

Testi vaaditaan Ruotsin päässä

Jos mielii nousta maihin Ruotsissa, täytyy muistaa tiukentuneet koronasäännöt.

– Tiistaista 28. joulukuuta alkaen kaikilta yli 12 vuotiailta Ruotsiin saapuvilta matkustajilta vaaditaan negatiivinen koronatestitulos (PCR tai antigeenitesti). Vaatimus koskee myös rokotettuja matkustajia ja niitä, jotka ovat sairastaneet koronaviruksen 6 kuuden kuukauden sisällä, yhtiö kertoo.

– Negatiivista testitulosta ei kuitenkaan vaadita Ruotsin kansalaisilta tai Ruotsissa pysyvästi asuvilta ulkomaalaisilta, joiden tulee tehdä testi asuinpaikkaansa saavuttaessa.

Laivayhtiö tarjoaa mahdollisuutta koronatestiin myös omilla laivoillaan. Lisäksi Suomesta Ruotsiin matkustaville järjestetään testimahdollisuus Tukholman satamassa.

–  Risteilymatkustajilta, jotka eivät käy toisessa maassa, ei edelleenkään edellytetä todistuksia tai testejä Suomeen palatessa, yhtiö muistuttaa.

Matkustamiseen Suomesta tai Ruotsista Viroon ei ole tullut muutoksia. Viroon pääsee matkustamaan Suomesta esittämällä todistuksen täydestä rokotesarjasta tai todistuksen viimeisen kuuden kuukauden aikana sairastetusta koronaviruksesta.

Matkustajamäärät ovat maltillisia

Ruuhkia ei laivoilla liiemmin ole ollut korona-aikana.

– Eivät laivat kovin varattuja ole. Todella maltillista on ollut sen suhteen. Joululoman aikana oli jonkin verran lapsiperheitä, jotka matkustivat Ruotsiin. Viron suuntaan on maltillista, Nöjd summaa.

Viro on ilmoittanut löysäävänsä rajoituksia uudenvuoden juhlinnan aikaan. Yllättävää kyllä, tämä ei ole saanut matkailijoita säntäämään risteilyvarausten kimppuun.

– Emme ole nähneet siinä mitään matkustajapiikkiä, Nöjd sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja