Viro heittää baarien aukiolorajoitukset romukoppaan uudeksi vuodeksi: "Ihmiset haluavat kovasti juhlia"

Suomessa otettiin laajasti käyttöön tiukkoja koronarajoituksia 2:38
Suomessa otettiin tiistaina laajasti käyttöön tiukkoja koronarajoituksia.

Kun Suomessa baarit ja yökerhot lopettavat uutenakin vuotena alkoholin tarjoilemisen kello 17 ja sulkevat ovensa kello 18, niin Suomenlahden toisella puolella Virossa hyvin mahdollisesti vasta valmistaudutaan pitkään bile-iltaan.

Viron viranomaiset ovat nimittäin päättäneet, että uudenvuoden aatosta (31.12.) tammikuun toisen päivän aamuun saakka esimerkiksi ravintoloiden ei tarvitse sulkea oviaan kello 23, kuten tällä hetkellä on säädetty. Tammikuun 2. päivän iltana ravintoloiden täytyy jälleen sulkeutua koronarajoitusten mukaisesti.

– Riskitkin huomioiden olemme päättäneet tehdä poikkeuksen uudenvuodenaatolle ja seuraavalle päivälle, sanoo pääministeri Kaja Kallas tiedotteessa.

– Korona-aika on ollut monille vaikea ja ymmärrämme, että ihmiset haluavat kovasti juhlia vuoden loppumista ja uuden alkamista, Kallas jatkaa.

Kallaksen mukaan tästä poikkeuksesta voidaan kiittää niitä virolaisia, jotka ovat ottaneet koronarokotuksen.

Sisätiloihin pääsyyn vaaditaankin myös uudenvuoden poikkeusaikana koronatodistus, jota Virossa hyödyntävät niin ravintolat kuin esimerkiksi museotkin.

– Poikkeus ei tarkoita, etteikö koronavirus leviäisi noina kahtena iltana. Siksi toivonkin, että kaikki, jotka viettävät uudenvuoden ulkona käyttäytyvät vastuullisesti suojellen sekä itseään että muita, Kallas muistuttaa.

Virossa on viimeisen seitsemän päivän aikana todettu keskimäärin 673 uutta koronavirustartuntaa. Suomalaiset voivat matkustaa Viroon rokotustodistuksen, negatiivisen koronatestituloksen tai aiemmin sairastetun koronan avulla, kertoo Visit Estonia.

Suomessa Viron koronarajoituspäätöksestä uutisoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Yleisten ilotulitusten peruuntuminen vauhdittaa kotitalouksien rakettikauppaa 1:58
Suomessa yleisten ilotulitusten peruuntuminen vauhdittaa kotitalouksien rakettikauppaa.

Lue myös:

    Uusimmat