Vapaaksi päässyt Niko Ranta-aho saapui rennonoloisena oikeuteen: "Onhan tämä kivempi tulla näin kuin Pasilasta"

Vapaaksi päässyt Niko Ranta-aho saapui rennonoloisena oikeuteen:"Onhan tämä kivempi tulla näin kuin Pasilasta" 4:03
Katso videolta, kun Niko-Ranta-aho saapui oikeuteen pääovista.

Niko Ranta-aho saapui Helsingin käräjäoikeuteen ensimmäisen kerran pääovien kautta. Aikaisemmin mies on ollut vangittuna ja tullut sen vuoksi suoraan oikeussaliin. 

Suomen suurimman huumerikosjutun eli Katiska-vyyhdin käsittely Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu tiistaina 23. kesäkuuta Sofia Belórfin kuulemisella. Belórfin ex-mies ja Katiska-huumerikosvyyhdin päätekijä Niko Ranta-aho saapui myös oikeuteen ja ensimmäisen kerran pääovien kautta vapaudesta. 

Ranta-aho pääsi vapauteen tutkintavankeudesta torstaina ennen juhannusta. Sitä ennen mies oli lähes vuoden vangittuna. Ranta-aho oli rennonoloinen astellessaan sisälle turvatarkastukseen. Hän kommentoi muutamiin toimittajien esittämiin kysymyksiin, mutta kysymykset hänen ja Sofia Belórfin väleihin liittyen hän ohitti kohteliaasti.

– Onhan tämä kivempi tulla näin kuin Pasilasta, hän vastasi toimittajan kysymykseen siitä, millaista on tulla oikeuteen vapaudesta eikä Pasilan poliisivankilasta.

Tänään 23.6. Ranta-ahon ex-naisystävä Belórf vastaa kahteen rahanpesusyytteeseen. Nyt hän on ensimmäisen kerran äänessä oikeudessa huumevyyhdin käsittelyn aikana. Hän on nimennyt Ranta-ahon kuultavaksi häntä koskeviin syytekohtiin.

– Tietysti vähän erilainen aamu kuin normaalisti, hän sanoi lyhyesti. 

Ranta-aho ja Belórf pidätettiin viime heinäkuussa, eivätkä he ole sen jälkeen voineet tavata kahdestaan tai jutella tiukan yhteydenpitorajoituksen vuoksi.

Ranta-aho vapautettiin tutkintavankeudesta viime viikolla, mutta MTV Uutisten tietojen mukaan ex-pariskunta ei ole tavannut tai jutellut sen jälkeen.

– Meidän yhteinen elämä ei tule enää koskaan jatkumaan. Toivon hänelle pelkkää hyvää, Ranta-aho sanoi viime viikolla MTV Uutisille.

MTV Uutiset tavoitti myös Belórfin. Kysyimme, haluaako hän nähdä entistä puolisoaan Ranta-ahoa.

– En osaa sanoa oikein nyt mitään, kun hiukan sokkina tuli. Tietysti haluan olla hyvissä väleissä ja selvittää asioitamme. En toivo kuin pelkkää hyvää hänelle niin kuin aina, Belórf kommentoi MTV Uutisille viime viikolla.

Sofia Belorf saapui oikeuteen kuultavaksi:"Tietysti vähän erilainen aamu" 2:03
Katso videolta Sofia Belorfin saapuminen oikeuteen: "Tietysti vähän erilainen aamu".

Lue myös:

    Uusimmat