Niko Ranta-aho kertoo kirjassaan, kuinka sai kuulla Sofia Belórfin ja Stefan Thermanin suhteesta – totuuden kertoi Martina Aitolehti

Niko Ranta-aholle on tullut vankilaan satoja kirjeitä – paljastaa, miksi ei vastaa niihin 3:22
Niko Ranta-aho kertoi vuosi sitten MTV Uutisten haastattelussa, että hänelle on tullut vankilaan satoja kirjeitä – paljastaa, miksi ei vastaa niihin.

Niko Ranta-aho kertoo elämäkerrassaan entisestä parisuhteestaan.

Suomen rikoshistorian suurimman huumeliigan entisen johtajan Niko Ranta-ahon elämäkerta julkaistaan 27. syyskuuta. Niko Ranta-aho -elämäkerran (WSOY) on kirjoittanut toimittaja Aki Linnanahde ja siinä Ranta-aho kertoo oman versionsa elämästään aina lapsuudesta tähän päivään.

Uutuuskirjassa palataan myös Ranta-ahon ja Sofia Belórfin parisuhteeseen. Kirjassa kerrotaan, kuinka pari kohtasi Blockfesteillä muutamia vuosia sitten. 

Suhde ei kuitenkaan syttynyt silloin, vaan kirjan mukaan erään bileillan aikana Ranta-aho havaitsi Belórfin reagoineen tämän Instagram-päivitykseen. Ranta-aho päätti laittaa Belórfille viestin ja lopulta kaksikon välillä alkoi tiivisti yhteydenpito.

Katso Riihimäen vankilassa kuvattu Kasvokkain Ranta-ahon kanssa -haastattelu MTV Katsomosta.

Belórf muutti Espanjaan

Suhde eteni pikavauhtia ja pian Lontoossa asunut Belórf muutti Ranta-ahon luo Espanjaan. Pariskunnan suhde alkoi olla otsikoissa syksyllä 2018, ja samana vuonna he viettivät joulun Ranta-ahon perheen kanssa Lapissa. Pariskunta majoittui kirjan mukaan tunnelmallisessa iglussa.

Kirjassa kerrotaan, kuinka huumeet olivat vahvasti läsnä Ranta-ahon elämässä myös joulun aikaan. Ranta-aho kertoo kirjassa, kuinka hän kävi vetämässä vessassa kokaiinia, kun muut nauttivat viiniä ruuan kanssa.

– Keskustelin sujuvasti muiden kanssa, vaikka olinkin normaalia vähemmän äänessä. Vetelin kokaiinia läpi joulun, välillä keilaradalla kun keilasimme perheen kanssa ja välillä yöllä iglussa tähtitaivaan alla.

Molemmat pidätettiin

Pariskunta ehti seurustella kymmenen kuukauden ajan, ennen kuin heidät molemmat pidätettiin katiska-huumevyyhtiin liittyen heinäkuussa vuonna 2019. Belórf oli tutkintavankeudessa kymmenen päivää. 

Pariskunta ei jutellut kuukausiin Ranta-ahon tiukan yhteydenpitorajoituksen vuoksi.

– Asianajaja Hannu Kaitaluoman kautta sentään oli tullut tieto, että Sofian tutkintavankeus oli päättynyt. Niko kertoo välittäneensä perheelleen pyynnön pitää Sofiasta huolta. Sofia sai asua Nikon siskon luona, kunnes Yrjönkadun asunnon remontti valmistui. Siellä Sofia sai asua ilmaiseksi, ja lisäksi hänelle annettiin elämistä varten 2 000 euroa käyttörahaa. 

Kirjan mukaan Belórfilla oli lämpimät välit Ranta-ahon perheen kanssa, ja hän viettikin vuoden 2019 joulun heidän huvilallaan. 

Juorut kantautuivat Ranta-ahon korviin

Ranta-aho ja Belórf kohtasivat kasvotusten ensimmäistä kertaa sitten pidätyksen tammikuun alussa vuonna 2020, kun oli katiska-huumevyyhdin ensimmäinen istuntopäivä. 

Sittemmin Belórf oli usein käräjäoikeudessa tukemassa Ranta-ahoa. Kirjassa kuitenkin kerrotaan, että todellisuudessa parin suhteessa oli ollut ongelmia jo useamman kuukauden.

– Tuolloin Nikon korviin oli kuitenkin alkanut kantautua kummallisia juoruja. Niiden mukaan perheen ylläpitämä tyttöystävä oli syksyn mittaan viihtynyt paljon ulkona, mikä jo sinänsä kiristi Nikon pinnaa, kun hän itse joutui olemaan kaksikymmentäkolme tuntia vuorokaudessa yksinään sellissä. Yksin kaltereiden takana virunut vanki pohtii päiväkirjoissaan moneen kertaan, johtuvatko typerät mustasukkaisuuden tunteet pelkästään vallitsevasta tilanteesta. Nikon mielessä jopa kävi, oliko hän tullut hulluksi. Sofian kirjeisiin oli ajoittain tullut hyökkäävä, jopa ylimielinen sävy. 

Keväällä 2020 Ranta-aho sai vahvistuksen tyttöystävänsä touhuihin.

– Nikon sisko oli saanut vihiä, että hänenkin tuntemansa Stefan Therman oli ollut samoilla jatkoilla Sofian kanssa. Kukaan ei epäillyt Thermanin iskeneen kaverinsa tyttöystävää, mutta sisko tiedusteli Stefanilta hieman pahoitellen, tiesikö hän tilanteesta mitään. Siskon mukaan Stefan oli puolustellut Sofian käytöstä, jossa hän ei ollut nähnyt mitään erikoista. Lopulta totuuden Sofian ja Stefanin suhteesta kertoi Thermanista eroamassa ollut Martina Aitolehti.

Kirjassa kerrotaan, kuinka tieto musersi vankeudessa istuneen Ranta-ahon, ja Belórfin käytös oli järkytys koko Ranta-ahon perheelle.

– Yhteistuumin Belórf päätettiin heittää ulos Yrjönkadun asunnosta. Ei mennyt kauan, kun Sofian lakimies soitti Nikon perheenjäsenelle ja sanoi, ettei niin voi toimia. »No, näyttäkää sitten Sofian vuokrasopimus», perheenjäsen vastasi. Näin päättyi valtavasti julkisuutta saanut parisuhde, ja Sofia Belórf poistui Nikon elämästä Ikea-kassi kainalossaan.

Näin Niko Ranta-aho pyörittää bisneksiään vankilasta käsin: ”Siellä on liiketoiminnat menossa” 1:59
Näin Niko Ranta-aho pyörittää bisneksiään vankilasta käsin: "Siellä on liiketoiminnat menossa"

Lue myös:

    Uusimmat