Sofia Belórf sai syytteen mukaan huumerahoilla hankitun 12 700 euron Rolexin Niko Ranta-aholta: Fitness-tähden mukaan kello oli joululahja – "Silloin ei ollut edes aavistusta, että Ranta-aho tekisi rikoksia"

Valtavan katiska-vyyhdin käsittely jatkuu – MTV paikalla oikeudessa 3:17
MTV Uutiset oli paikalla aamulla, kun Sofia Belórf saapui oikeuteen.

Suomen suurimman huumerikosjutun eli niin sanotun Katiska-vyyhdin käsittely jatkui tänä aamuna Helsingin käräjäoikeudessa puolustuksen vastausten antamisella. Fitness-tähti Sofia Belórf saapui oikeuteen hyvissä ajoin ennen aamuyhdeksää.

Aamulla oikeudessa käsiteltiin ensimmäisenä Sofia Belórfin syytteitä. Häntä syytetään huumausainerikoksesta ja rahanpesusta. Belórf kiistää kaikki syytteet.

Syytteiden mukaan Belórf otti avopuolisoltaan, liikemies Niko Ranta-aholta pienen pussin huumausaineita, luovutti sen eteenpäin ja otti kokaiinilla täytettyjä teepusseja mukaansa Turun Ruisrockissa käytettäväksi ja tarjottavaksi. Lisäksi Belórf käytti syytteen mukaan ainakin kaksi käyttöannosta kokaiinia.

Tapahtumat olisivat sattuneet Turussa, jossa seurue vuokrasi huoneiston Ruisrockin ajaksi viime vuoden heinäkuussa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Puolustus: Yritti estää avomiestään käyttämästä ainetta

Belórf kiistää syytteen, mutta hän myöntää ottaneensa avomieheltään pois pienen pussukan ilmeisesti kokaiinia estääkseen häntä käyttämästä sitä.

– Sofia Belórf on huumeiden ja niiden käyttämisen vastustaja. Hän oli huolissaan avopuolisostaan, jolla on ennestään ollut riippuvuussuhde huumeisiin ja hän halusi estää avopuolisoaan enempää turmelemasta terveyttään, Belórfin puolustuksen kirjallisessa vastauksessa oikeudelle todetaan.

Puolustuksen mukaan Belórfin menettely ei täytä huumausainerikoksen tunnusmerkistöä.

– Vallinneissa olosuhteissa ei voida edellyttää, että hän olisi tätä paremmin kyennyt torjumaan meneillään ollutta huumausainerikosta, puolustus sanoo.

Belórf kiistää käsitelleensä muuten tai käyttäneensä huumetta.

Syytteen mukaan vei tuhansia euroja Espanjaan

Huumerikoksen lisäksi Belórfia syytetään kahdesta rahanpesurikoksesta.

Syyttäjän mukaan Belórf syyllistyi ensimmäiseen rahanpesuun viime vuoden maaliskuussa. Hänen syytetään vieneen tuolloin noin 8 000-10 000 euroa rahaa Espanjaan.

Syyttäjien mukaan Belórf tiesi rahan olevan rikollista alkuperää eli että se on peräisin Ranta-ahon törkeästä huumausainerikoksesta.

Belórf kiistää syytteen. Hänen mukaansa hän ei tiennyt, että matkalaukussa on rahaa.

– Hän ei ole rahaa sinne itse laittanut, eikä hän ole tiennyt, että Niko Ranta-aho olisi niin tehnyt, Belórfin oikeudelle antamassa kirjallisessa vastauksessa todetaan.

Belórf ei itse kirjannut laukkua

Belórfin asianajaja Paul Perovuon mukaan Ranta-aho oli kirjannut matkalaukun ruumaan meneväksi, Belórf itse ei laukkua kirjannut sisään.

– Matkalaukussa on ollut enimmäkseen Niko Ranta-ahon tavaroita, joten on väärin puhua tämän matkan yhteydessä Sofia Belórfin matkalaukusta, Perovuo kirjoittaa.

Belórfin puolustuksen mukaan Niko Ranta-aho kuljetti itse matkatavaroissaan rahat ja poliisi ja syyttäjä haluavat yhdistää ne Belórfiin sen vuoksi, että Ranta-aho kirjasi ne hänen nimelleen.

– Kun Sofia Belórf ei ole tiennyt edes rahojen olemassaoloa, ei ole syytä pohdiskella hänen sielullista suhtautumistaan rahojen alkuperään, kirjallisessa vastauksessa sanotaan.

Sai kellon Ranta-ahon perheen joulujuhlassa

Toinen rahanpesusyyte liittyy 12 700 euron arvoiseen Rolexiin, jonka Belórf sai syyttäjän mukaan avopuolisoltaan Niko Ranta-aholta. Syyttäjän käsitys on, että Belórf tiesi, että kello on hankittu rikollisella rahalla.

Belórf kiistää syytteen, mutta hän myöntää saaneensa kellon joululahjaksi avomieheltään jouluna 2018.

– Belórf ei tiedä, millä varoilla Ranta-aho on kellon hankkinut. Esitutkinnassa ei ole selvitetty, mitä varoja kellon ostamisessa on käytetty. Silloin kun Sofia Belórf sai kellon Niko Ranta-ahon perheen joulujuhlassa, käsillä ei ollut mitään tietoa, ei edes aavistusta, että Ranta-aho tekisi rikoksia, Perovuo kirjoittaa.

Seurustelu oli kestänyt vasta pari kuukautta

Parin seurustelu oli kestänyt tuossa vaiheessa pari-kolme kuukautta. Belórf tunsi Ranta-ahon varakkaan perheen menestyvänä liikemiehenä.

– Tällaisessa viitekehyksessä syytteessä kerrottu kello on hyvien tapojen mukainen joululahja, vastauksessa sanotaan.

Belórfin puolustuksen mukaan kello ei edes ole niin arvokas kuin syytteessä sanotaan.

Katiska-huumejutussa kuullaan tänään syytettyjen vastauksia syytteisiin. Vastaajia on suuressa rikosvyyhdissä yhteensä 54.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja