Valtteri Bottas paljastaa suunnitelmansa – yksi päätavoite uran jatkoon

Nykyisen sopimuksensa viimeiseen F1-kauteen starttaava Valtteri Bottas tavoittelee jatkoa Audin siipien alle siirtyvän Sauberin kuljettajana.

Bottas on ajanut edelliset kaudet Alfa Romeon nimellä tunnetulla Sauberilla kaksi kautta. Voittoja ja palkintosijoja käsittänyt aika Mercedeksellä on jäänyt taakse, mutta suomalaiskuski uskoo olevansa yhä F1-tallien muistissa.

– Toivottavasti ihmiset eivät unohda, mitä olen saavuttanut: 67 palkintopallia ja 20 paalupaikkaa ja niin edelleen. Lähtöruudukossa ei ole niin montaa kuskia, joilla on tuollaisia lukuja, Bottas huomauttaa RacingNews365:n mukaan.

– Minusta tuntuu, ettei minulla ole mitään todistettavaa tässä lajissa, mutta sitä haluaa aina todistaa itselleen, koska ihmisten muisti on lyhyt.

Bottaksen sopimus Sauberin kanssa päättyy tähän kauteen. Vuonna 2026 tiimi on siirtymässä Audin nimen alla, minkä Bottas uskoo kiinnostavan muitakin uutta tallia etsiviä.

– Siitä tulee mielenkiintoista. Voisin kuvitella, että asiat lähtevät etenemään suhteellisen nopeasti, koska monilla on sopimus umpeutumassa, kuten minullakin.

Sauberin viime kausi oli vaikea eikä odotettavissa ole helppoja pisteitä vieläkään.

– Haluan saada kauteen hyvän alun, ja katsotaan sitten siitä eteenpäin. Totta kai ihmiset taustallani tekevät töitä ja etsivät minulle parhaat vaihtoehdot.

– Minun pitää vain keskittyä ajamiseen. Prioriteettini on, kuten olevan sanonut ennenkin, päästä mukaan Audi-projektiin. Minulle se on erittäin houkutteleva ja ihanteellinen vaihtoehto, Bottas kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat