"V***n valehtelija" ja "anna kakkua" – Mestis on tarinoiden pohjaton sampo, MTV Urheilu kasasi värikkäimmät tapaukset yhteen

Jääkiekon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Mestiksessä nähtiin hiljattain erikoinen välikohtaus, kun LeKin tiedottaja ja Tuton päävalmentaja ajautuivat selkkaukseen ottelun jälkeen. Mestiksessä erikoisia tapahtumia on vuosien varrella riittänyt – MTV Urheilu keräsi terävimmät kommentit ja merkittävimmät sattumukset yhteen.

Mestiksen titteli tuhansien tarinoiden sarjana ei ole tuulesta temmattu. Vuosien varrella on nähty värikkäitä lehdistötilaisuuksia, kipakoita kommentteja ja suuria persoonia.

Viime vuosien liigavalmentajista moni on seissyt penkin takana myös Mestiksessä. Parhaita paloja on riittämiin.

Maalivahdit ottivat yhteen

Kokkolan Hermeksen ja nyt jo edesmenneen Espoo Unitedin kohtaamisessa tapahtui 24. helmikuuta kummia, kun joukkueiden maalivahdit tappelivat. Kotijoukkue Hermes johti 3-0, kun espoolaisten maalivahti Rasmus Tirronen ja kokkolalaisten veskari Mikael Edelmann selvittivät keskiympyrässä välejään nyrkein. 

Molemmat maalivahdit komennettiin suihkuun. Tilalle luistelivat juniorit Patrik Koivisto ja Niko Viksten  Koivisto pelasi ensimmäisen ottelunsa Hermes-maalilla.

– Sirkushuveja Kokkolassa, halli räjähtää!, ottelun selostaja huusi.


Harvinaisesta maalivahtien tappelusta riitti puhetta myös ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula ei säästellyt kirosanoja ja syytti United-valmennusta tappeluun käskyttämisestä.

– Miksi selitellä, ettei ole käskytystä? En ymmärrä sitä. Ihan selvät käsiliikkeet tuli yhdeltä heidän valmentajaltaan, että mene. Varmaan tiesivät, kuka meillä on tuolla kakkosena.

– V****taa!


Pedofiiliväitteistä toimitsijakieltoa

Hermes ja United nousivat otsikoihin myös saman vuoden maaliskuussa, kun joukkueet kohtasivat Mestiksen puolivälierissä. Tunteet kuumenivat, kun espoolaisten viime hetken tasoitusmaalia ei hyväksytty, sillä pelikello ei ollut tilanteen aikaan käynnissä.

Espoolaisvalmennuksen Timo Hirvonen ja Raimo Summanen tulistuivat tapahtumista pahemman kerran. Jatkoaika.comin julkaisemalta äänitteeltä kuuluu, kuinka Summanen huutaa törkeyksiä Hermeksen vaihtopenkille ja syyttää päävalmentaja Karhulaa pedofiiliksi.

– Sä oot pedofiili, mä oon kuullut!

Summanen sai myöhemmin kahdeksan ottelun toimitsijakiellon ja 25 päiväsakkoa kunnianloukkauksesta. Karhula siirtyi kauden jälkeen Unkariin ja kertoi MTV Urheilulle lokakuussa 2018, kuinka Summasen huutelut vaikuttivat hänen elämäänsä.

"Anna kakkua!"

Yksi legendaarisimmista Mestiksen lehdistötilaisuuksista nähtiin 9. lokakuuta 2009 Kajaanin Hokin ja Kiekko-Vantaan kohtaamisen jälkeen. Vantaalaisten valmentaja Harri Ahola ei ollut tyytyväinen tuomarilinjaan ja joukkueen kapteenin saamaan ulosajoon. Tuomaristoa arvosteltiin jälleen kerran.

– Täysi v***u farssi, täysi farssi!, Ahola huusi.

– Anna kakkua, anna sakkoa s**tana! Me pyöritetään monen sadan tuhannen juttua ja te tulette tänne naureskelemaan!

Tilanteesta jaettiin kaksi peliä toimitsijakieltoa. Videon voit katsoa tästä.

Kotkaniemi kuvaili peliä vapaaotteluksi

Otteluvalvojalle on ollut asiaa monta kertaa aikaisemminkin. Tällä kaudella Liigassa Porin Ässiä valmentaneen Mikael Kotkaniemi kiehui keravalaisen HCK:n valmentajana 3. tammikuuta 2014.

Hokin ja HCK:n ottelun jälkeinen lehdistötilausuus oli juuri alkanut, mutta Kotkaniemi kaipasi kuumeisesti vastauksia.

– Missä täällä on erotuomaritarkkailija? Missä v***ssa sä olit, kun tämä peli alkoi? Tule tänne kameran eteen nyt selittämään, tule v****n sieltä s**tanan takaa.


Kotkaniemi poistui tilaisuudesta purkauksensa jälkeen.

Puhelinlangat laulaa

Ville Nieminen luotsaa tällä kaudella Liigassa Lahden Pelicansia, mutta aloitti valmennusuransa Mestiksessä KeuPasta. 27. marraskuuta 2015 jäälle ei lentänyt pikkutakki, mutta Nieminen kritisoi tuomaritoimintaa lähes runollisesti. Kommenteista kävi ilmi, että puhelinlinjat lauloivat kuin Katri Helenan kappaleessa konsanaan.

Kohteena oli anna sakkoa-kommentistaan tunnettu Harri Ahola, joka on nykyään jääkiekkoliiton erotuomarikouluttaja.

– Aion soittaa matkalla Harri Aholalle, en ole sitä tällä kaudella vielä tehnyt. Jos tästä puheenvuorosta saan pelikellon, sittenhän annatte pelikiellon. Otan sen vastaan ilomielin, Nieminen veisteli.


"Valehtelija!"

Hämeenlinnan HPK:ta nykyään valmentava Antti Pennanen valmensi vielä 2016 Mestiksessä Mikkelin Jukureita. Lehdistötilaisuudessa taistelupariksi osui Joensuun Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen.

Kaksikko ei aivan päässyt yksimielisyyteen ottelun maalipaikoista. Lukemista kiisteltyään Pennanen syytti Aaltosta ”v***n valehtelijaksi” ja kyseenalaisti Aaltosen kunnioituksen.

– Kunnioita vähän meitä. Et ole kunnioittanut meitä yhdessäkään lehdistötilaisuudessa!

Katso video erikoisesta tilanteesta alta.


"Mitä sait joululahjaksi?"

Otteluvalvojat ovat saaneet paljon rapaa niskaansa, mutta Ismo Lehkonen oli 10. tammikuuta 2014 lempeämmällä tuulella. Tuolloin Tutoa valmentanut Lehkonen sai vastustajajoukkueen Hokin päävalmentaja Petri Mattilan nauramaan.

– Missä se yksi kaveri on? Missä se on? Tule tänne nyt meille kertomaan. Mitä sä sait joululahjaksi? Minä en saanut mitään, olin tuhma mies, päävalmentaja nauroi.

– Sain tyttäreltä taulun ja lyhdyn. Mitä sain tyttöystävältä, sitä en kerro, otteluvalvoja vastasi hämmentyneenä.

Pokaali säpäleinä

Mestis tarjosi huvituksen aihetta myös keväällä 2018, jolloin KeuPa voitti sarjan mestaruuden. Sosiaalisessa mediassa levisi pian kuva mestaruuspokaalista, joka oli täysin palasina. Miro-Pekka Saarelainen epäili juhlien aikana kuvan olevan vanhaa perua.

– Kuvat aina vääristää. En tiedä, onko se vanha kuva. Meidän pokaali on kunnossa. Siinä ei ole mitään vikaa. Oisko se SaPKon tai Jukureiden viime vuoden kuvia, Saarelainen sanoi samalla kun taustalta kuului naurunremakkaa.

Lue myös:

    Uusimmat