Mestis-ottelun välikohtaus saa yhä oudompia piirteitä – LeKi valittaa päätöksestä, valmentaja ei nähnyt mitään: ”Päättyi siihen, että Janne oli lattialla”

Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina Jääkiekon Mestis-seura Lempäälän Kisan tiedotusvastaava Janne Laakson saamasta seitsemän ottelun toimitsijakiellosta. Seurat eivät juurikaan kommentoi tapahtumia, mutta LeKi kertoi valittaneensa päätöksestä.

Mestis tiedotti viime viikon perjantaina kurinpitoryhmän määränneen LeKin tiedottajalle ja ottelupäällikölle Janne Laaksolle seitsemän ottelun toimitsijakiellon. Laakson toimintaa pidettiin kuuden ottelun rangaistuksen arvoisena, mutta kauden 2017-2018 kahden ottelun toimitsijakielto epäurheilijamaisesta käytöksestä kovensi tuomion seitsemään peliin.

Laakson toimitsijakiellon syytä ei täsmennetty tiedotteessa juuri lainkaan. Suomen Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoi MTV Urheilulle, ettei Mestiksen kurinpitoryhmä kommentoi päätöksiään julkisesti.

Ilta-Sanomien maanantaisessa jutussa kerrottiin Tuton päävalmentaja Miika Elomon ja Laakson aiheutuneen lehdistötilaisuudessa sanaharkkaan, jonka päätteeksi Elomo otti Laaksoa olkavarresta kiinni. 

Elomo sai toiminnastaan huomautuksen. LeKille määrättiin myös tuhannen euron uhkasakko, jonka seura joutuu maksamaan, jos sen toimihenkilö syyllistyy jatkossa vastaavaan käytökseen.

LeKin päävalmentaja Miikka Kuusela kertoi MTV Urheilulle kuulleensa sanaharkan, muttei nähnyt välikohtausta lainkaan.

– Lehdistötilaisuus alkoi hieman myöhässä, eikä siinä mitään. Lopussa oli sananvaihtoa ja se päättyi siihen, että Janne (Laakso) oli lattialla. Mielestäni mitään isompaa ei tapahtunut.

– Janne makasi siinä hetken. En osaa paremmin sanoa, mitä hänelle kävi, sillä olin lähdössä jo pois. En näe tämän isompaa draamaa.

Laakso ei vastannut MTV Urheilun yhteydenottoihin. Hänen isänsä, seuran hallituksen puheenjohtaja Jukka Laakso kertoi LeKin valittaneen kurinpitopäätöksestä.

Seurassa on kyseenalaistettu otteluvalvojan raportti. LeKi ei kuitenkaan halua kommentoida tapausta enempää.

– Olen luvannut Jääkiekkoliittoon, etten asiaa kerro. En kommentoi julkisuudessa, mitä oikeasti kävi, isä-Laakso sanoi MTV Urheilulle.

Laakso makasi lattialla

Tapahtumien taustalla on tilanne, jossa Tuto-hyökkääjä Nico Friman loukkaantui LeKin Aleksi Mäkelän taklauksesta. LeKin tiedotusvastaava provosoi Elomoa ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, kun Elomo ei saapunut tilaisuuteen vaaditusti kymmenen minuuttia ottelun päättymisestä 

Laakso oli jatkanut provosointiaan kommentoimalla Frimanin loukkaantumista "ivalliseen sävyyn". Tilanne kärjistyi otteluvalvojan raportin mukaan siihen, ettei Laakso päästänyt Elomoa huoneesta ja ulos ja miehet törmäsivät rintakehät vastakkain. Otteluvalvojan mukaan Elomo tarttui tuolloin Laaksoa olkavarresta, jolloin Laakso "heittäytyi lattialle pitelemään poskeaan".

Laakso puolestaan kommentoi vastineessaan Elomon käyneen hänen rinnuksiinsa yhtäkkiä kiinni ja työnteen/heittäneen hänet maahan. Laakso sanoi lyöneensä päänsä. 

Tuto ei kommentoi

Mestiksen lehdistötilaisuudet videoidaan, mutta LeKi ei julkaise videoita Youtubessa. Mestiksen kurinpito arvioi tapahtumia otteluvalvojan kertomuksen perusteella.

– Asian arvioinnissa kurinpitoryhmä lähtee siitä, että sen tulee lähtökohtaisesti pystyä luottamaan paikalla olleen puolueettoman toimihenkilön eli tässä tapauksessa otteluvalvojan kertomukseen asiassa, ellei asiassa ole perusteltua syytä epäillä toisin, Mestiksen tiedotteessa sanottiin.

LeKin päävalmentaja Kuusela on samoilla linjoilla.

– Asiat on käsitelty ja otteluvalvoja on antanut siitä raportin. Sen on antanut puolueeton mies, en halua ottaa kantaa suuntaan tai toiseen. Olin siellä hoitamassa omia hommiani.

MTV Urheilu tavoitti myös Tuton urheilutoimenjohtajan Elmo Aittolan, joka kertoi, että seurasta haluta kommentoida edellä mainittuja tapahtumia.

Lue myös:

    Uusimmat