Penkin taakse palannut Reijo Ruotsalainen näkee valmennuksessa kytevän muutoksen – ”Ollaan pitkälti menossa siihen”

Kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Reijo Ruotsalainen palasi valmennushommiin usean vuoden tauon jälkeen, kun hän siirtyi Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan penkin taakse. Suomalainen kiekkoikoni näkee valmentamisen muuttuneen yksilökohtaisempaan suuntaan.

Upean kiekkouran pelannut Ruotsalainen siirtyi Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi tammikuun lopulla, kun hän korvasi tehtävässä Simo Mälkiän. Pitkään seurajoukkuevalmennuksesta sivussa ollut Ruotsalainen on aikaisemmin toiminut pääasiassa apuvalmentajana, mutta päävalmentajankaan tontti ei ole hänelle vieras.

– Kyllä minulla on kokemusta aikaisemminkin ykkösvalmentamisesta ja vaikeissakin paikoissa. Koen, että olen onnistunut niissä tosi hyvin. Tulen nyt tähän Vantaalle tekemään hommia ja katsotaan, mihin päädytään. Ei se minulle ole pääasia, olenko ykkönen vai kakkonen, Ruotsalainen summaa MTV Urheilun haastattelussa.

Ruotsalainen on edellisen kerran toiminut seuravalmentajana viisi vuotta sitten saksalaisessa Kölner Haiessa, jossa suomalainen toimi apuvalmentajana. Viime vuosina Ruotsalainen on keskittynyt nuorten lupausten ohjaukseen. Kiekko-Vantaan valmentajaksi Ruotsalainen saapui suoraan Floridasta, jossa hän oli auttamassa Olli Jokisen kiekkoakatemian nuoria pelaajia.

– Nuorien poikien opettaminen on ollut lähellä viimeiset kolme vuotta.

Ruotsalainen on viime vuosina ollut auttamassa useita pelaajia, jopa hyvinkin yksilökohtaisesti. Ruotsalainen näkeekin valmennuksessa uudenlaisen murroksen, jossa pelaajilla on useita tukijoita uran eri osa-alueilla.

– Kiekkoilu on aika pitkälti menossa siihen, että on tukevia henkilöitä yksittäisille pelaajille. On se sitten oheisharjoittelua tai jäällä tekemistä. Aika pitkälle ollaan menossa siihen, että on muitakin apujoukkoja kuin valmentajat, Ruotsalainen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat