Uusi NHL-seura julkaisi pelipaitansa – näin tuleva joukkue rakentuu

Torstaina virallisen nimensä julkaissut uusi NHL-seura Seattle Kraken pelaa kotiottelunsa tummansinisessä pelipaidassa. Pelaajia syksyllä aloittavaan joukkueeseen on tulossa vasta vuoden kuluttua.

Kraken nimi peräisin norjalaisesta mytologiasta ja tarkoittaa merissä laivoja vaanivaa jättimäistä mustekalaa. Nimi oli esillä jo pari vuotta sitten, ja lopulta fanien voimistunut vaatimus ohjasi omistajat ottamaan sen käyttöön.

Joukkueen rakentaa seuramanageriksi valittu NHL-legenda Ron Francis. Hän pääsee valitsemaan pelaajia jokaisesta NHL-seurasta, pois lukien vuonna 2017 liigaan liittyneestä Vegas Golden Knightsista, kesäkuussa 2021 järjestettävässä laajennusdraftissa. Näistä hyökkääjiä on oltava ainakin 14, puolustajia yhdeksän ja maalivahteja kolme.

30 NHL-seuraa voivat suojata Seattlen kaappaukselta seitsemän hyökkääjäänsä, kolme puolustajaansa ja yhden maalivahdin – tai kahdeksan kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin. Kaikki pelaajat, joilla on sopimuksessaan siirron kieltävä pykälä täytyy suojata. Varaus ei myöskään koske ensimmäisen ja toisen vuoden NHL-tulokkaita, joten näitä seurojen ei tarvitse suojata.

Tarjolle täytyy asettaa ainakin yksi puolustaja ja kaksi hyökkääjää, jotka ovat pelanneet edellisellä kaudella vähintään 40 ottelua tai kahden kauden aikana vähintään 70 ottelua NHL:ssä.

Seattlen on puolestaan valittava vähintään 20 pelaajaa, joilla on olemassa oleva sopimus kaudelle 2021–22. Jos seura havittelee suurimman osan kaudesta loukkaantuneena viettänyttä pelaajaa, tähän siirtoon tarvitaan NHL:n hyväksyntä.


Lue myös:

    Uusimmat