Uusi Audi A4 esitellään virallisesti tällä viikolla alkavassa Frankfurtin autonäyttelyssä

Kävimme kesällä vierailemassa Saksassa ja tutustumassa Audin vuoden tärkeimpään uutuuteen. Nyt auto esitellään suurelle yleisöllä Frankfurtissa.

Uusi A4 on nykytrendien mukaisesti edeltäjäänsä kevyempi ja taloudellisempi. Auton mitat ovat kasvaneet maltillisesti, mutta se on moottorista riippuen jopa 120 kiloa aikaisempaa kevyempi. Yksi kulutusta laskeva tekijä on myös erittäin alhaiseksi saatu ilmanvastuskerroin (0,23).

Moottorivalikoima koostuu kolmesta TFSI-bensiinimoottorista ja kolmesta TDI-dieselmoottorista. Vaihteistovaihtoehtoina ovat kuusivaihteinen manuaalivaihteisto, seitsemänvaihteinen S tronic -kaksoiskytkinvaihteisto sekä kahdeksanvaihteinen tiptronic-automaattivaihteisto. Tehokkaimpien mallien yhteydestä löytyy aina myös quattro-neliveto.

Kuljettajaa avustavat järjestelmät kuin myös multimediajärjestelmät edustavat uusinta teknologiaa. Kokonaisuudessaan varustelu on aikaisempia malleja kattavampi.

Uuden A4:n hinnat alkavat 1,4-litraisella bensakoneella varustetun mallin 37 502 eurosta, ja dieselmallisto alkaa 40 503 eurosta.

Lue laajempi esittely kuvagallerian kera täältä.

Kuva: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat