"Onko tämä tottakaan": Tytön kuolema järkyttää Suomussalmea – rehtori ja sivistysjohtaja kertovat, kuinka kuntalaiset ovat tukeneet toisiaan

Suomussalmella Kainuussa surraan menehtynyttä nuorta tyttöä. Ruukinkankaan koulun rehtorit ja kunnan sivistysjohtaja kiittelevät etenkin alueen lapsia ja nuoria toistensa tukemisesta raskaassa tilanteessa.

Oulun poliisi kertoi eilen torstaina Suomussalmella tiistaiaamuna kadonneen 15-vuotiaan tytön löytyneen kuolleena.

Poliisi oli etsinyt häntä Suomussalmella tiistaina ja keskiviikkona ja löytänyt hänet keskiviikkoaamuna.

Suomussalmen kunta kertoi tänään Facebook-päivityksessään Ruukinkankaan koululla pidettävästä muistotilaisuudesta.

"Ollaan vähän niin kuin että onko tämä tottakaan"

Tunnelma Suomussalmella on hyvin surullinen ja järkyttynyt, kertovat Ruukinkankaan koulun rehtori Heli Manninen, apulaisrehtori Jussi Tolonen ja kunnan sivistysjohtaja Teemu Piirainen MTV Uutisille.

– Ollaan vähän niin kuin että onko tämä tottakaan. Mutta kuitenkin on sellainen tunne, että kyllä tässä yhdessä pärjäillään. Toinen toisiaan yritetään tukea, Manninen toteaa.

– Oppilaita tämä on yhdistänyt pienistä isoihin, Tolonen lisää.

Piirainen kertoo, että tapausta on työstetty Suomussalmella eri tavoin kriisisuunnitelman mukaisesti suruviestin saavuttua.

– Kaikki alkoi keskiviikkona iltapäivällä ja siitä asia on edennyt tähän aamuun, jolloin koulun oppilaille ja henkilökunnalle pidettiin kaksi erillistä tilaisuutta. Alakouluikäisille järjestettiin oma ja yläkouluikäisille oma. Sen jälkeen koulupäivä jatkui normaalisti, Piirainen sanoo.

– Tunteet ovat voimakkaita, ja jokainen kokee surun omalla tavallaan. Tunnelma on käsinkosketeltava silloin kun se viesti tulee, Tolonen toteaa.

Lapset osanneet käsitellä asiaa hyvin

Piirainen ja rehtorit kiittelevät sitä, miten kypsästi lapset ja nuoret ovat kohdanneet suru-uutisen.

– Omasta näkökulmastani voin sanoa, että meitä kohdannut järkyttävä kokemus on myös yhdistänyt lapsia ja nuoria. He ovat osanneet käyttäytyä ja jakaa surua esimerkillisen hienosti ja käsitellä asiaa hyvin asianmukaisesti, Piirainen sanoo.

Sivistysjohtaja ja koulun johto haluavat toivottaa kaikille jaksamista vaikeassa tilanteessa ja muistuttavat, että rutiinit tuovat turvaa.

– Pyritään huolehtimaan kaikkien hyvinvoinnista niin kotona, kouluissa kuin koko yhteisössä, Tolonen toteaa.

– Voimia erityisesti perheelle. Koko yhteisön sympatiat ja lämpimät ajatukset suuntautuvat nyt uhrin kotiin, omaisille ja ystäville.

Lue myös:

    Uusimmat