Suomussalmi suree ja muistaa kuollutta tyttöä – kirkkoherra kertoi MTV:lle pikkupaikkakunnan tuskasta: "Monista yhteyksistä tunnemme toisemme"

Suomussalmelaisella Ruukinkankaan koululla järjestetään tänään yhteinen tilaisuus tällä viikolla menehtyneen oppilaan muistoksi. Kadoksissa ollut 15-vuotias tyttö löytyi keskiviikkona kuolleena.

Tapaus sai alkunsa tiistaina, kun tyttö ei ollut mennyt tiistaina kouluun eikä hänestä ollut havaintoja sen jälkeen.

Poliisi kertoi keskiviikkona löytäneensä tytön ja vahvisti eilen torstaina tytön kuolleen.

Suomussalmen kunta kertoo Facebook-päivityksessään, että Ruukinkankaan koululla pidetään tänään yhteinen tilaisuus menehtyneen oppilaan muistoksi.

Oppilaille ja henkilökunnalle on lisäksi ollut tarjolla kriisitukea suru-uutisen saapumisesta lähtien.

"Tapahtuma on järkyttänyt hyvin laajasti"

Suomussalmen seurakunnan kirkkoherra Tatu Ryyti kertoo, että nuoren menehtyminen on koskettanut suomussalmelaisia syvästi.

– Tämä on pieni paikkakunta, ja monista yhteyksistä tunnemme toisemme. Tämä tapahtuma on järkyttänyt hyvin laajasti, Ryyti kertoo MTV Uutisille.

Ryytin mukaan seurakunta tukee kuntalaisia nyt kaikin tavoin.

– Autamme eteenpäin tässä raskaassa tilanteessa.

Ryyti kertoo, että samana päivänä, kun suruviesti saapui, seurakunnan nuorisotyöntekijä vieraili koululla. Lisäksi nuorisotilalla ovat olleet avoimet ovet. Seurakunnan työntekijä on paikalla myös tämänpäiväisessä hiljentymishetkessä.

– On tarjottu keskusteluapua, ja eletään tässä tilanteessa mukana.

Ryytin mukaan seurakunnan tuki on otettu kunnassa mieluusti vastaan.

– On sellainen tunne, että seurakunnan työntekijöiden puoleen on tässä asiassa käännytty, ja me pyrimme vastaamaankin tähän tarpeeseen.

Sunnuntain messussa järjestetään hiljainen hetki

Ryyti kertoo, että kuolemantapaus otetaan huomioon myös jumalanpalveluksessa ylihuomenna.

– Sunnuntain esirukouksessa muistetaan menehtynyttä ja hänen omaisiaan. Tällöin voimme messun yhteydessä pitää hiljaisen hetken nuoren muistolle.

Kainuun maakunnan pohjoisosassa sijaistevassa Suomussalmen kunnassa asuu noin 7 300 ihmistä.

–  Äkilliset kuolemantapaukset pienellä paikkakunnalla ovat hyvin raskaita, ja ne pysäyttävät. Käsittely tulee jatkumaan syksyn mittaan, ja seurakunnalla on tässä hyvin tärkeä tehtävä.

Lue myös:

    Uusimmat