Laaja analyysi selvitti alle 35-vuotiaiden suolistosyöpäkuolemien merkittävimmät riskitekijät.
Suolistosyöpien määrät ovat kasvussa niin Suomessa kuin maailmallakin ja yhä nuoremmilla. Esimerkiksi alle 50-vuotiaiden suomalaisten suolistosyöpäriski on kasvanut 2000-luvulla 40 prosenttia.
Lue myös: Suolistosyöpien määrät kasvussa etenkin alle 50-vuotiailla suomalaisilla – näin voit laskea riskiä
Suolistosyövän riskitekijöiksi on tunnistettu esimerkiksi runsaasti punaista lihaa ja erityisesti prosessoituja lihavalmisteita ja vähän kasviksia sisältävä ruokavalio. Myös alkoholi lisää suolistosyövän riskiä.
Tuore Neoplasia-julkaisussa esitelty tutkimus tarjoaa lisätietoa paksu- ja peräsuolisyövän riskitekijöistä nuoremmilla aikuisilla. Tutkimuksessa analysoitiin alle 35-vuotiailla diagnosoituja suolistosyöpiä. Tutkimuksesta uutisoi muun muassa .
