Mainos

Tuntematon mies torui puussa kiipeileviä poikia – miten reagoi äiti?

Kuka olisi arvannut, että puissa kiipeilyynkin tarvitaan lupalappu?

Pennsylvanialaisen Julie Holcomben pojat, 12-vuotiaat kaksoset Ryan ja Patrick, kiipeilevät usein puissa ystäviensä kanssa koulusta päästyään. Viime viikolla eräs ilonpilaaja päätti kuitenkin kertoa pojille oman mielipiteensä asiasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Ryanin mukaan tuntematon mies lähestyi lapsia ja käski heitä laskeutumaan välittömästi alas puusta. 

– Olen katsellut jo jonkin aikaa, kuinka kiipeätte tähän puuhun aina koulun jälkeen, ja olen jopa lähettänyt vartijan puhumaan teille, mutta olette vältelleet häntä, mies oli sanonut.

TODAY Parents -sivuston mukaan mies oli huolissaan siitä, että pojat putoaisivat puusta ja loukkaisivat itsensä. Tällöin myös koulu voisi joutua vastuuseen. Mies vaati saada tietää lasten nimet ja koulun, jotta voisi tehdä ilmoituksen koulun rehtorille.

Poikien Julie-äiti oli kuitenkin eri mieltä, joten hän kirjoitti pojille lupalapun, jonka nämä voisivat näyttää vastaisuudessa henkilöille, jotka lähestyvät heitä samoissa merkeissä. Hän julkaisi Facebook-tilillään kuvan viestistä, jonka lähetti poikiensa mukaan. Äiti myöntää saatetekstissään, että saattoi olla itse se, joka ylireagoi, mutta hänen mielestään poikien pitäisi saada kiipeillä puissa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lupalapussaan äiti kyseenalaistaa, miksi mies ja/tai vartija eivät ole esitelleet itseään lapsille, mutta ovat vaatineet lapsia ilmoittamaan oman nimensä rehtoria varten – vaikka koulupäivä on ollut jo ohi.

– Lapsillani on lupa kiivetä missä tahansa puussa, jos he niin haluavat. Minä itse asiassa kannustan siihen, missä ja milloin he vain voivat sen tehdä, niin kauan kuin ovat elossa. En keksi mitään parempaa kuin tiedon siitä, että he viettävät aikaansa leikkien ulkona raittiissa ilmassa käyttäen hyödykseen kaunista leikkipuistoa, jonka luonto heille tarjoaa, samalla liikkuen, käyttäen mielikuvitustaan, jutellen ystäviensä kanssa – koko ajan puussa kiipeillen, Holcombe kirjoittaa.

"Surullista ja naurettavaa"

Äidin mukaan järkeily siitä, että pojat putoaisivat ja loukkaisivat itsensä, on sekä surullista että naurettavaa.

– Surullista siksi, ettei ensimmäinen ajatuksenne ole ilo siitä, että saatte todistaa sitä nautintoa, joka tulee niin viattomasta nuorten touhusta, ja naurettavaa siksi, että sen täytyy tarkoittaa sitä, että yhteiskunnastamme on tullut niin halukas käräjöimään, että annatte negatiivisen lopputuloksen mahdollisuuden ohjailla tekojanne. (Negatiivinen lopputulos koululle, muuten. Ilmeisesti teitä ei niinkään kiinnostanut se, että lapsiani voisi sattua ylipäätään.)

Äiti pyytää, että tästä lähtien hänen lastensa annettaisiin olla lapsia, sillä heidän aikansa nuorina kulkee niin nopeasti muutenkin, ettei sitä pitäisi lyhentää enää.

Viestin alle Holcombe on taiteillut allekirjoittamansa lupalapun, jolla myöntää lapsilleen luvan kiipeillä puissa milloin ja missä vain. Varmuuden vuoksi hän antaa lapsilleen luvan myös kerätä keppejä ja jopa leikkiä niillä.

Video: Kaikki lapset eivät Suomessakaan leiki pihoilla edes kesäisin.

16:48

Lähde: TODAY

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.