Mainos

Trendilelun turvallisuus puhuttaa jälleen: Lelusta irronnut osa juuttui 10-vuotiaan tytön kurkkuun

Suureen suosioon noussut trendilelu aiheutti tytölle todellisen hengenvaaran. Onneksi kaikki päättyi kuitenkin onnellisesti. 

MTV Lifestyle uutisoi toukokuun alussa stressilelusta, jonka suosio on kasvanut viime aikoina räjähdysmäisesti niin kouluissa kuin toimistoissakin ympäri maailmaa. Tästä ADHD-apuvälineenäkin tunnetusta lelusta on tullut niin suosittu, että jotkut yhdysvaltalais- ja brittikoulut ovat jo ehtineet kieltää lelun käytön luokkahuoneissa.

Nyt tämän uuden suosikkilelun on uutisoitu aiheuttaneen lapsille jopa hengenvaarallisia tilanteita. Australialaisäiti kertoi reilu viikko sitten lelun aiheuttaneen hänen pojalleen vakavia silmävammoja. Oman varoituksensa lelun käytöstä on jakanut myös teksasilaisäiti Kellie Rose Joniec, jonka tytär oli ollut lähellä tukehtua lelusta irronneen osan juututtua hänen kurkkuunsa.

Lelun paikallistaminen tuotti ongelmia

Kahden lapsen äiti Joniec selittää jakamansa röntgenkuvan yhteydessä perheen olleen matkalla kotiin uimareissulta, kun yhtäkkiä hänen tyttärensä oli alkanut pitää erikoista ääntä auton takapenkillä.

– Katsoin taakse peilistä ja näin hänen kasvonsa muuttuneen punaisiksi ja suunpielestä valui kuolaa. Hän pystyi tuottamaan ääntä, mutta näytti olevan paniikissa, äiti kertoo tapahtuneesta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tyttö osoitti kurkkuaan ja sai vaivoin kerrottua äidilleen, että hän oli yrittänyt puhdistaa lelua suullaan ja siitä irronnut osa oli päätynyt hänen kurkkuunsa. Äiti kokeili auttaa tytärtään Heimlichin otteella, mutta se ei tuottanut toivottua tulosta.

Äiti yritti pysyä niin rauhallisena kuin mahdollista ja vei tyttärensä lääkäriin, jossa tyttö otettiin sisään kiireellisenä tapauksena. Lääkärit eivät kuitenkaan pystyneet havaitsemaan, missä vierasesine oikein sijaitsi; hengitysteissä vai ruokatorvessa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Epäselvästä tilanteesta johtuen tyttö kiidätettiin ambulanssilla lastensairaalaan, jossa röntgenkuvaus paljasti lelusta irronneen osan juuttuneen tytön ruokatorveen. Esineen paikallistamisen jälkeen tyttö vietiin leikkaukseen, jossa esine poistettiin. Äiti kertoo esineen rakenteen aiheuttaneen lisähuolta, mutta onneksi kaikki sujui mallikkaasti.

Äiti jakoi päivityksen heidän tilanteestaan varoittaakseen kaikkia vanhempia lelussa piilevästä vaarasta.

– Holkit putoavat helposti, joten jos sinulla on nuoria lapsia, alle 8-vuotiaita, pidä mielessä, että ne voivat aiheuttaa tukehtumisen, Joniec toteaa. 

Lähde: GoodtoKnow

***

2:21

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.