Teinille sanottiin, että hän on ”liian nuori masentumaan” – yritti itsemurhaa ja on nyt koomassa: ”Hän saattaa olla aivokuollut”

Millainen ihminen suunnittelee itsemurhaa? 2:50
Millainen ihminen suunnittelee itsemurhaa?

19-vuotias brittiteini yritti itsemurhaa ja on ollut siitä lähtien koomassa. Hänen perheensä väittää, ettei nuori nainen saanut psyykkiseen oireiluunsa tarvitsemaansa apua.

Walesilainen Cariad Jarrett taistelee elämästään. Nuoren naisen ystävä löysi Cariadin tajuttomana kaksi viikkoa sitten, kun tämä oli yrittänyt itsemurhaa ottamalla yliannostuksen mielenterveysongelmista kärsivän isänsä lääkkeitä. Siitä lähtien Cariad on ollut koomassa lontoolaisessa sairaalassa.

Cariadin perhe syyttää tapahtuneesta terveydenhuollon ammattilaisia, jotka sanoivat heidän mukaansa Cariadin olevan ”liian nuori masentumaan”, kertovat muiden muassa Wales Online sekä Daily Mail -verkkolehdet. Perheen mukaan Cariadille kieltäydyttiin antamasta hänen tarvitsemaansa hoitoa.

Nyt nuoren koomapotilaan vierellä valvova perhe haluaa jakaa tarinansa nostaakseen tietoutta mielenterveysongelmista.

Perhe moittii masentuneelle tarjottuja hoitoja

Cariadin sisko Shannon luonnehtii masentunutta nuorta älykkääksi ja välittäväksi tytöksi. Omaishoitajana työskennelleellä Cariadilla oli positiivinen vaikutus ihmisten elämiin.

– On sääli nähdä, että hänen elämänsä on lähes hukkaan heiketty, Shannon sanoo Daily Mailin mukaan.

Viimeisten kuukausien aikana Cariad oli ollut itsetuhoinen. Lääkärit eivät tarjonneet nuorelle mahdollisuutta masennuslääkkeisiin, sillä ne olisivat hetkellisesti voineet pahentaa hänen olotilaansa entisestään. Sen sijaan Cariadille tarjottiin mahdollisuutta ryhmäterapiaan. Cariad ei kuitenkaan ollut valmis puhumaan mielenterveydestään tuntemattomien edessä.

Teinin täytyi tuntea olevansa umpikujassa. Sieltä paetakseen hän yritti itsemurhaa marraskuun ensimmäisenä päivänä.

Cariadin hoidosta vastuussa ollut taho pahoittelee sitä, ettei perhe ollut tyytyväinen teinin saamaan apuun. Terveysviranomaiset pyytävät perhettä ottamaan heihin suoraan yhteyttä.

Teinin tulevaisuudesta ei ole takuita

Elämää ylläpitäviin laitteisiin kytketyn Cariadin perhe asuu tällä hetkellä sairaalan lähellä olevassa hotellissa. Go Fund Me -joukkorahoitussivustolla köyhä perhe kerää varoja kustantaakseen hotellissa asumisen.

– Emme tiedä, kuinka kauan tulemme olemaan Lontoossa. Emme edes tiedä, missä kunnossa Cariad on, kun hän herää. Hän saattaa olla aivokuollut, Shannon sanoo News.com.au-sivuston mukaan.

Go Fund Me -sivustolla perhe kirjoittaa, että lääkärien mukaan Cariadilla on vain muutaman prosentin todennäköisyys selvitä hengissä.

Lääkärien mukaan Cariad oli ollut tajuttomana 12 tuntia ennen kuin ystävä löysi hänet. Sen seurauksena Cariad kärsi lukuisista vakavista kohtauksista ja hapenpuutteesta.

– Tämä on odotuspeliä ja olemme huolesta suunniltamme, Shannon sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat