Syyllistyivätkö Mäntyharjun päihdeyksiköstä karanneet nuoret rikokseen?

Kaksi 15-vuotiasta nuorta, suonenjokelainen tyttö ja vihtiläinen poika, karkasivat Mäntyharjun Mouhun päihdekuntoutusyksiköstä viime perjantai-iltana. Nyt heidät on tavoitettu Mikkelistä. 

Komisario Sami Joutjärvi Itä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille, että nuoret tavoitettiin Mikkelin seudulla noin kello viideltä sunnuntaiaamuna. Nuoret löydettiin seurueesta, jossa oli mukana täysi-ikäisiä.

Nuoret on toimitettu Mikkelin sairaalaan. Joutjärven mukaan asiaan liittyy päihteiden käyttöä, mutta akuutista hengenvaarasta ei ole nuorten kohdalla kyse.

– Katsotaan sitten jatkosijoituspaikka, Joutjärvi sanoo. 

Nuoret tavoitettiin toisen poliisitehtävän yhteydessä.

– Tehtävä liittyi epäiltyyn rikokseen, ja nuorten ja heidän seurueensa osuutta asiaan selvitetään. Kyseessä ei ole henkeen ja terveyteen kohdistuva rikos, asiasta tiedotetaan ehkä myöhemmin erikseen, Joutjärvi kertoo. 

Nuoria ei ole vielä päästy kuulemaan. Heille kertyi noin 50 kilometrin karkumatka. Nuoret ovat Joutjärven mukaan todennäköisesti kulkeneet ainakin osan matkasta ajoneuvolla. 

– Ei tuollaisia matkoja jalan kävellä, ja asian puolesta kertoo sekin, että ovat tuollaiseen täysi-ikäisten seurueeseen ajautuneet, Joutjärvi sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja