Suuryllättäjä eteni Wimbledonin finaaliin – suurimmalle ennakkosuosikille karu pettymys

Tshekin Marketa Vondrousova on vaikea vastaanottaja naisten kaksinpelissä tämän vuoden Wimbledonissa. 24-vuotiaan vasurin erikoisuus on kahden käden kämmenpalautus. Se on auttanut yhteensä 28 murtoon, mikä on turnauksen korkein lukema.

Torstaina hän vei Ukrainan Elina Svitolinan syötön kuudesti ja eteni uransa ensimmäiseen Wimbledon-finaaliin lukemin 6–3, 6–3.

– En voi uskoa tätä. Hän (Svitolina) on uskomaton taistelija ja persoona. Olen vain niin onnellinen, Vondrousova sanoi kenttähaastattelussa.

Ottelu oli käytännössä ratkennut, kun tshekkiläinen johti toista erää 4–0 ja omaa syöttövuoroaan 40–0. Ukrainalainen onnistui kääntämään kyseisen pelin ja mursi seuraavankin, mikä johti 4–3:een.

Yhtäkkiä peli kääntyi taas, eikä Vondrousova jättänyt mahdollisuutta käyttämättä.

– Yritin pysyä keskittyneenä ja taistella joka pallosta.

Sijoittamaton Vondrousova on voittanut uransa aikana yhden ammattilaisturnauksen (2017) ja pelannut kerran grand slam -finaalissa (Ranskan avoimet 2019).

Hän kärsi loukkaantumisista viime vuonna eikä pelannut arvoturnauksista kuin vain alkuvuoden Australian avoimet.

Saalistaja Jabeur

Naisten kaksinpelissä tulee joka tapauksessa paitsi uusi grand slam -voittaja myös Wimbledon-mestari.

Vuodentakaisessa kilpailussa Tunisian Ons Jabeur pelasi arvoturnauksen loppuottelussa ensimmäisenä afrikkalaisnaisena.

Tuolloin 1–0-eräjohto luisui käsistä, mutta tänä vuonna kuudenneksi sijoitettu Jabeur on kunnostautunut takaa-ajajana: nainen oli noussut erän takaa ohi puolivälierissä sekä kolmannella kierroksella.

Saalistajan tuorein uhri tuli välierissä, kun kakkossijoitettu Aryna Sabalenka voitti avauserän ja johti toista 4–2. Silti Jabeur voitti 6–7 (5–7), 6–4, 6–3.

– Olen ylpeä itsestäni, koska vanha minä olisi varmaan hävinnyt ja mennyt kotiin.

Vaikka Jabeur nosti pelinsä tasoa, hän sai apua vastustajaltaan: päätöserässä helpot virheet menivät tunisialaisen eduksi 3–14.

– Hän (Sabalenka) voi lyödä ässän koska tahansa, ja se turhauttaa. Olen oppinut hyväksymään huonot hetket ja kanavoimaan energian paremmin.

Perjantaina Lontoon nurmilla ratkotaan, ketkä pääsevät sunnuntain miesten kaksinpelin loppuotteluun.

Lue myös:

    Uusimmat