Tennistähden ihmeteko järisyttää urheiluväkeä – "Inspiroi maailmaa"

Katso videolta: Elina Svitolina pudotti maailmanlistan ykkösen Iga Swiatekin Wimbledonin puolivälierissä.

Ukrainan tennistähti Elina Svitolina synnytti yhdeksän kuukautta sitten ensimmäisen lapsensa. Nyt hän eteni Wimbledonin tennisturnauksen naisten kaksinpelissä aina välieriin asti. Ukrainalaisen ihmeteko on ällistyttänyt urheiluväkeä.

Svitolina pudotti Wimbledonin puolivälierissä maailmanlistan ykkösen Puolan Iga Swiatekin ja eteni toista kertaa urallaan turnauksen välieriin. Siellä entisellä maailmanlistan kolmosella oli kuitenkin putoaminen Tshekin Marketa Vondrousavalle, joka eteni finaaliin. Svitolinan pelaaminen välierissä vain yhdeksän kuukautta esikoisen syntymän jälkeen keräsi kehuja asiantuntijoilta ja urheiluväeltä.

– Hänen tekemisensä juuri nyt on uskomatonta ja epäinhimillistä, tennisasiantuntija Vansh Vermani kirjoitti Twitterissä.

Urheilujournalisti Dyan Castillejo kutsui Svitolinaa superäidiksi ja tennismedia The Tennis Letter ylisti suoritusta äidin magiaksi. 

– Hänen tarinansa on uskomaton. Ukrainalainen nainen, joka inspiroi hänen kotimaataan ja maailmaa, golfin LPGA-kiertueen viestintävastaava J.D. Sterba kirjoitti Twitterissä.

Svitolina palasi synnytyksen jälkeen harjoituksiin tämän vuoden tammikuussa. 28-vuotias ukrainalainen nappasi ensimmäisen turnausvoittonsa toukokuussa lapsen syntymän jälkeen.

 

Lue myös:

    Uusimmat