Supertähden luksushotellin hanke vastatuulessa – omituinen majoitusvaatimus suunnitelmien tiellä

Tennistähti Andy Murrayn Skotlannissa sijaitsevan hotellin laajennusprojekti on vastatuulessa.

Murray osti vaimonsa kanssa luksushotellin Skotlannista parilla miljoonalla punnalla noin kymmenen vuotta sitten. Nyt pariskunta on suunnitellut laajentavansa hotellia lisämajoitusmökeillä hotellin ympäristössä. Suunnitelma on kuitenkin toistaiseksi jäissä, sillä eräästä varastorakennuksesta on löytynyt lepakoita, jotka ovat Isossa-Britanniassa rahoitettuja.

Jotta Murrayn pariskunta pääsee toteuttamaan laajennussuunnitelmansa, on heidän varmistettava, että lepakoita ei vahingoiteta mitenkään muutostoimien aikana. Ensin tarvitaan luvat luontovirastolta, ja sen lisäksi lepakoille pitää löytää sopiva asuinalue ja asentaa alueelle lepakkoystävällinen valaistus. Näiden lisäksi lepakoille pitää rakentaa asuinsijat, eräänlainen lepakkolaatikko.

Skotlantilaisen luontojärjestön paikallinen osasto on jättänyt Murrayn suunnitelmia koskien vastalauseen. Valituksen mukaan korvaamattomien elinympäristöjen menetys uhkaa lepakkojen lisäksi joutsenia ja sammakoita, joita alueella elää. 

Andy Murraylla on ollut ennenkin ongelmia lepakoiden kanssa. Vuonna 2018 hän joutui asentamaan kartanonsa katolle erikoistiiliä, jotta lepakot pääsivät vintille.

Murray tippui käynnissä olevan Wimbledonin tennisturnauksen toisella kierroksella Kreikan Stefanos Tsitsipasille.

 

Lue myös:

    Uusimmat