"Supervoima, jota kaikilla ei ole" – Karla uskoo, että joulua yksin viettävillä on ominaisuuksia, joita muilta ei löydy

Varsinkin joulun lähestyessä moni kokee painetta viettää juhlaa sukulaisten seurassa. Karla Chrisostomo kuitenkin uskoo, että yksin oleminen on lahja, johon moni ei kykene.

Karla Crisostomo haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että yksin oleminen on myös juhlapäivinä täysin hyväksyttävää. Varsinkin joulun lähestyessä moni kokee painetta viettää juhlaa sukulaisten seurassa.

"Yksinolo on periaatteessa sama asia kuin itsenäisyys"

Karlan mukaan yksinolo on "supervoima, jota kaikilla ei ole". Hän uskoo, että yksinolo antaa ihmiselle rauhan lahjan, ja samalla mahdollisuuden vetää rajoja. Yksin oleva ei enää anna kenen tahansa tunkea omaan tilaansa.

– Yksinolo on periaatteessa sama asia kuin itsenäisyys. Mitä sitten käytkin läpi, luotat itseesi eniten. Et vain itke ja pyydä apua. Et anna muiden hoitaa kaikkea puolestasi, Karla kirjoittaa Thought Catalog -sivustolla.

– Et kuluta aikaa odottamalla ja etsimällä jotakuta, joka olisi olemassa sinua varten; sen sijaan löydät ratkaisun ongelmaasi omaa viisauttasi käyttäen.

Yksin oleminen ei aina ole surkea tila

Naisen mukaan yksin saa olla niin jouluna, uuden vuoden aikaan kuin ystävänpäivänäkin.

– Perusmaailman silmissä yksin juhliminen voi olla surullista, mutta se osoittaa vain kypsyyttä (koska tiedät, ettei onni riipu vain ihmisistä ympärilläsi), tyytyväisyyttä (koska arvostat itseäsi tarpeeksi) ja urheutta (koska et anna muiden vaivata sinua sillä, mitä he ehkä asiasta ajattelevat).

Yksinolo voidaan tulkita paitsi surulliseksi, myös itsekkääksi ja kyyniseksi, mutta Karlan mukaan kyse on jostakin aivan muusta.

– Sinä olet joku, jota kannattaa jahdata. Joku, jonka muureja kuuluu murtaa vain sellaisten ihmisten, jotka ansaitsevat sinut.

– Älä pelkää niitä, jotka aina pilkkaavat sinua siksi, että olet yksinäinen, säälittävä, ystävätön ja rakkaudeton. Tiedät, ettet ole. Tiedät, että nuo ovat vain valheita. Niitä kertovat pinnalliset ihmiset, jotka eivät koskaan voi olla yhtä vahvoja kuin sinä.

Yksinäisyys ja yksinolo ovat kaksi eri asiaa

Vaikka moni on tunnistanut itsensä artikkelista, osa huomauttaa, että yksinäisyys ja vapaaehtoinen yksinolo ovat kaksi eri asiaa.

– Koska itse olen yksin suurimman osan ajasta, voin sanoa, että janoan kuuntelevaa korvaa, kehoa vierelleni, lämmintä, ja hellää kosketusta, ääntä, jota kuulla, auttavaa kättä ja eniten toisen, vierelläni olevan ihmisen aitoa rakkautta, Ted kirjoittaa Facebookissa.

– Joten, jos teillä on tällainen nautinto, vaalikaa sitä, koska se on kallisarvoinen. Viettäkää toki aikaa yksin, mutta pitäkää itseänne onnekkaina, jos teillä todella on oikea elämänkumppani.

Video: Ahdistaako, kun työkaveri tulee aivan lähelle puhuessaan? Käyttäytymistieteilijä, luennoitsija ja kirjailija Thomas Erikson selittää, miksi jotkut ihmiset tulevat aivan lähelle puhuessaan.

0:44

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja