Suositut ulkoilupaikat ovat ruuhkautuneet Uudellamaalla – "Meidän täytyy miettiä sulkemista"

3:21
Auringonpaiste ja koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset ovat saaneet Uudenmaan ulkoilualueet jopa ruuhkautumaan.

Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset pitelevät suurta osaa Uudenmaan asukkaista kotonaan. Siinä, missä kuntosalit ja muut liikuntaharrastuspaikat ovat sulkeneet ovensa, Suomen luonto tarjoilee kevätsäässä parastaan. 

Video: Uudenmaan lenkkipoluilla ja ulkoilualueilla on välillä jopa ruuhkaa koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten vuoksi. Katso vinkit turvalliseen ulkoiluun yllä olevalta videolta! 

Moni uusimaalainen onkin kuluttanut aikaa ulkoillen – lenkkeily kun ei ole ainakaan toistaiseksi vielä kielletty. Keskuspuisto, Seurasaari sekä Pornaistenniemen luontopolku ovat esimerkkejä virkistysalueista, jotka ovat jopa ruuhkautuneet ulkoilevista uusimaalaisista. 

– Hienoahan se on, että ihmiset liikkuvat ja nauttivat lähiluonnostaan, Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialan tiimipäällikkö Katriina Arrakoski iloitsee.

Vaikka omasta kunnostaan huolehtiminen onkin hyvä asia, ihmisten ulkoilu on asettanut ruuhkaisemmille ulkoilualueille myös suoranaisia haasteita. Ihmisten kokoontumiset ovat Suomessa ainakin toistaiseksi kiellettyjä, eikä lenkkipolullekaan suositella lähtemään isommissa porukoissa. 

– Metsähallitus on havainnut grillipaikoilla, että on hankala säilyttää sellaista palvelua, missä ihmiset ovat lähempänä kuin on sallittu. Tiettyjä palveluita joudutaan poistamaan hetkellisesti, kunnes tämä tilanne on ohi, Arrakoski harmittelee.

Portaissa juokseminen ei välttämättä kannata

Moni ulkoilmasta nauttiva ulkoilija on intoutunut nostamaan kuntoaan portaissa juoksemalla. Arrakosken mukaan Helsingin Herttonimessä on portaat, joita ihmiset käyttävät mielellään kuntoiluun. Vaikka kyseessä onkin tehokas treenimuoto, porrasjuoksu ei ole soveliain laji ruuhkaisimpina aikoina portaiden kapeuden vuoksi.

– Siellä on tullut tämä ongelma esille: Ihmiset haluavat kuntoilla ja juoksevat portaita edestakaisin, jolloin he tietysti hengästyneinä juoksevat suu auki. Tämä ei ole mitenkään hyvä juttu.

Arrakosken mukaan ulkoilijoita pyritään ohjeistamaan turvaväleistä, joita on syytä pitää kanssalenkkeilijään koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Mikäli kehotuksiin ei reagoida toivotulla tavalla, on suosittujen ulkoilupaikkojen suhteen otettava järeämmät aseet käyttöön. 

– Sitten meidän täytyy miettiä sulkemista, Arrakoski toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja