Suomalaiset rauhanturvaajat jatkavat tehtäviään Libanonin ja Israelin raja-alueella

YK:n johtama laaja Unifil-operaatio, jossa on mukana myös suomalaisia, valvoo Israelin ja Libanonin välistä raja-aluetta. 

Suomalaisen kriisinhallintajoukon Libanonissa (SKJL) komentaja on Markku Puustinen. Hän kertoo STT:lle sähköpostitse, että Unifilin tilannekuva on hyvä. 

Puustisen mukaansa Israelin ja Libanonin välisen niin kutsutun sinisen linjan yli on ammuttu päivittäin kuluneen puolentoista viikon aikana.

– Suomalaisille rauhanturvaajille ei ole aiheutunut välitöntä vaaraa. Libanonissa palvelevat suomalaiset rauhanturvaajat ovat kunnossa, seuraavat tilannetta ja jatkavat Unifil-operaation tehtävien toteuttamista turvallisuustilanteen huomioiden, Puustinen kirjoittaa.

Hänen mukaansa Unifilin partiotehtäviä on jatkettu operaation vastuualueella. Vain yksittäisiä partioita on peruttu tai keskeytetty turvallisuustilanteen vuoksi.

– Partiot pyritään toteuttamaan pääosin yhteistoiminnassa Libanonin asevoimien kanssa. Unifil on tarvittaessa käskenyt shelter-hälytyksiä, jolloin tukikohdissa on hakeuduttu suojatiloihin.

Varautumiseen liittyviä toimia ei kommentoida tarkemmin.

Puustinen kertoo, että suomalaisten rauhanturvaajien tukikohdan suojarakenteet, panssaroidut ajoneuvot ja henkilökohtainen suojavarustus ovat palvelusturvallisuuden näkökulmasta hyvällä tasolla.

Suomalaiset jatkavat toimintaansa.

– Suomalaisen joukon evakuointi tai muu vetäytyminen operaatiosta ei ole valmisteilla, vaan täytämme mandaatin mukaisen tehtävän.

Lue myös:

    Uusimmat