Mainos

Suomalaisarvio: Venäjällä oikeus puolustaa tukikohtaansa Krimillä

Asiantuntija arvioi, että Krimillä lentokentillä partioivat asemiehet ovat, joko venäläisiä sotilaita tai ukrainamielisiä ryhmittymiä.

Venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan aseistautuneet miehet ovat ottaneet valvontaansa Krimin pääkaupingin Sevastopolin sotilaskentän ympäristön.

– On mahdollista, että he ovat hengenheimolaisia niille, jotka olivat  Krimin hallintorakennuksia valtaamassa. Jos sinne on tänään Ukrainan virkaatekeveä presidentti tulossa käymään, kuten eilen oli tietoa, niin he voisivat olla siellä huolehtimassa hänen saapumisestaan, sanoo everstiluutnantti Pentti Forsström Maanpuolustuskorkeakoulun taktiikan laitokselta. 

Toisaalta, jos kenttä toimii myös Venäjän sotilastukikohtana, kentällä nähdyt asemiehet voivat olla myös venäläisiä sotilaita.

–  Jos Venäjällä on siellä varastoja ja fasiliteetteja, niin sotilailla on oikeus suojata varastoja, mutta hyvin vaikea on tarkemmin arvioida, keitä kentällä partioivat asemiehet ovat.

Forsström ei usko, että Venäjä valtaisi muita alueita Krimillä.

– Ukrainan ja Venäjän suhteet ovat perinteisesti pitkät ja hyvin syvät. Huolimatta niistä ongelmista, joita maiden välillä nyt vallitsee, yhteistyö tulee jatkumaan muodossa tai toisessa. Venäjä ei tällä sotilaallisella väliintulolla halua millään muotoa vahingoittaa sitä tulevaisuutta,  joka heillä tulee olemaan, Forsström jatkaa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja