Ruotsi ei pelaa Venäjää vastaan MM-karsinnoissa – "Tekee mahdottomaksi"

Kuvaa Ukrainan rajalta – yli 100 000 ihmistä paennut Puolaan Venäjän hyökkäyksen alkamisen jälkeen 4:55
Videolla kuvaa Ukrainan rajalta. Yli 100000 ihmistä on jo paennut rajan yli Puolaan.

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkue ei aio pelata Venäjää vastaan tulevissa MM-jatkokarsinnoissa. Maan jalkapalloliitto julkaisi lauantaina virallisen tiedotteen asiasta.

Ruotsi kohtaa jatkokarsintojen ensimmäisessä vaiheessa Tshekin ja sen olisi mahdollista kohdata Venäjä ratkaisevassa finaalivaiheessa. Toisessa välieräparissa kohtaavat Venäjä ja Puola, joka kuitenkin ilmoitti aiemmin lauantaina, että se ei aio pelata Venäjää vastaan. Taustalla ovat Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Ruotsi rohkaisee kansainvälistä jalkapalloliitto Fifaa perumaan ottelut.

– Ukrainaan kohdistunut laiton ja erittäin epäoikeuden mukainen maahanhyökkäys tekee kaikesta Venäjän kanssa tapahtuvasta jalkapallotoiminnasta mahdotonta. Kehotamme siksi Fifaa tekemään päätöksen, että maaliskuun pudotuspelit, joissa Venäjä on mukana, perutaan. Riippumatta siitä, että mitä Fifa päättää tehdä, niin emme aio pelata Venäjää vastaan maaliskuussa, Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson sanoi tiedotteessa.

– Meidän on vaikea uskoa, että Fifa ei tulisi noudattamaan kehotustamme. Venäjä ei voi olla mukana niin kauan, kun tämä hulluus jatkuu, Nilsson jatkoi.

Ruotsin olisi tarkoitus pelata Tshekkiä vastaan 24. maaliskuuta. Jos Ruotsi sekä Venäjä jatkaisivat olisi ratkaiseva ottelu aikataulutettu pelattavaksi 29. maaliskuuta Moskovaan.

– Moraalisten syiden lisäksi voidaan kysyä, että kuinka Venäjän otteluiden turvallisuus voidaan taata nykyisessä tilanteessa, vaikka ne siirrettäisiin neutraalille kentälle, Nilsson totesi. 


Lue myös:

    Uusimmat